Bøger / faglitteratur til børn

Min første store bog om rummet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 30. jan. 2018

Lærerig bog om verdensrummet, planeter og solsystemer. Bogen appellerer bredt med sine smukke fotos og illustrationer og kan bruges til oplæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Bogen er inddelt i 5 kapitler: "Rummet set fra jorden", "Jordens nabolag", "Jordens andre naboer", "Langt ude i det fjerne" og "Vi udforsker rummet". Der er mange informationer om bl.a. Solen og om vores egen planet, Jorden. Der ses nærmere på de forskellige planettyper, fx klippeplaneter og gasgiganter, og alle planeterne i vores solsystem gennemgås. Dværgplaneterne beskrives, og der fortælles om galakser, heriblandt vores egen, Mælkevejen. I det afsluttende kapitel udforskes rummet, og der er fokus på astronauter og deres udstyr, teleskoper og Den internationale Rumstation. Der er rigtig mange faktabokse, der giver et hurtigt overblik, men også runde pop op-fakta. Til sidst i bogen er der et kort over solsystemet og tips til forældrene om, hvordan de sammen med deres børn kan udforske rummet bl.a. med en almindelig kikkert. Formatet er det samme kvadratiske format som de andre bøger i serien, bl.a. Min første store bog om dinosaurer. Bogen afsluttes med ordliste og indeks.

Meget fin og lærerig bog, der sætter fokus på alle de væsentlige ting indenfor emnet. Teksterne er fine - de er ikke for lange, men indeholder en god mængde information.

Om emnet findes bl.a. Min gigastore bog om Jorden og universet.