Bøger / faglitteratur til børn

Min fotobog om bondegårdens dyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2009

af

af

Ole Laursen

d. 3. apr. 2009

Målgruppen vil være ganske bred. Bogen kan fint læses på forskellige niveauer: De mindste fra ca. 1 1/2 år vil kunne glædes over de dejlige dyrefotos. Børnene skal dog være 3-4 år for at kunne få udbytte af teksten også. Kan anvendes som en introduktion til dyrene og deres adfærd.

I en ny serie med fælles begyndelsestitel "Min fotobog om" kommer her en bog spækket med flotte, charmerende og ofte pudsige fotos af ganske mange dyr. Her er de almindelige bondegårdsdyr som grise, køer, høns og heste. Men også kaniner, får, geder og ænder. Der optræder også mere specielle dyr som hvide påfugle, alpakaer (et lamalignende dyr) og bøfler. Der er en forholdsvis kort tekst, som ikke virker påklistret, med nogle få oplysninger om hvert enkelt dyr til hvert opslag. Bogen er oversat fra engelsk uden angivelse af forfatter eller fotograf.

Blandt de mange, mange bøger med dyrefotos hæver Min fotobog om bondegårdens dyr sig over gennemsnittet. Fotografierne er rigtig gode, og er tilsyneladende ikke beskårne, således at de tilføjes atmosfæren fra dyrenes omgivelser. Ofte ser man internationale fotobogs-udgivelser, hvor det er tilstræbt at give fotografierne et internationalt præg, men som ofte giver et lidt forfladiget udtryk. Det synes jeg ikke, der er tale om her.

Sober fotobog om bondegårdsdyr, men også nogle mere eksotiske dyr, som man ikke ser på mange danske gårde. Primært til højtlæsning for børn fra 3-4 år.