Bøger / faglitteratur / erindringer

Min historie


Beskrivelse


Liverpool-fodboldspilleren Steven Gerrard (f. 1980) beretter om sin fodboldkarriere, bl.a. Champions League-triumfen i 2005, VM i Brasilien i 2014 og ikke mindst Premier League-sæsonen i 2013-2014, hvor Liverpool var snublende nær på at vinde det engelske mesterskab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 26. feb. 2016

Steven Gerrard var om nogen en personificeret Mr. Liverpool FC. I løbet af karrieren opnåede han 114 landskampe, mens det for klubben blev til 120 mål i 710 førsteholdskampe heraf 470 som anfører. For alle fodboldfans.

SG var, da han trak sig tilbage i 2015, en af Liverpools mest markante fodboldspillere i nyere tid - elsket og beundret af både fans, med- og modspillere. Som sådan blev han eksponent for alle de traditionelle dyder og den klubånd, som engelsk fodbold står for. Bogen handler primært om hans sidste sæsoner, hvor vi følger SG på banen, i omklædningsrummet og i privaten, mens han fortæller om kampe og mål i ligaen og på landsholdet og Champions League-triumfen 2005. Han fortæller også om skærmydsler på og uden for banen, det ofte tunge hverv som anfører, forholdet til trænere og ledelse og nedture og skuffelser, som da han selv var årsag til, at mesterskabet glippede i sæson 2013-2014.

Bogen fremstår personlig og dedikeret i et enkelt talesprog, hvor SG ofte lidt løst og ustruktureret fortæller løs. Men som helhed giver bogen et fint billede af en stor fodboldspiller og et menneske med stor indsigt, ansvarsfølelse og tolerance for fejl og overskud til medspillerne. Hertil kommer en grænseløs loyalitet for Liverpool FC og et fint indblik bag kulisserne i både klublivet og engelsk fodbold generelt. Facit: En mainstream fodboldbog med godt udlånspotentiale.

Der er et enkelt kapitel om Gerrard i Legenderne.


Weekendavisen

d. 18. mar. 2016

af

af

Asker Hedeg@ård Boye

d. 18. mar. 2016