Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min kat


Beskrivelse


Hvad mon min kat laver om natten?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2012

af

af

Mads Overmark

d. 1. aug. 2012

Bogen er tænkt til de ældste børn i børnehaven samt 0. klasse. Elever i 1. der har svært ved at komme i gang med læsningen kan også have glæde af den. Bogen kan bruges som en del af en tidlig læseindsats, hvor børnene kan få en oplevelse af at kunne læse ved mere eller mindre at lære den enkle tekst udenad. Bogen kan også bruges til billedlæsning og til et emne om kæledyr.

En udgivelse i serien Mini PS der henvender sig til den absolutte begynderlæser. En kort hovedsætning på hver dobbelt side fortæller en historie om kattens natteliv. Teksten er ledsaget af farvestrålende og humørfyldte illustrationer, der i høj grad støtter hukommelsen. Således kan de alleryngste læsere, efter et par gennemlæsninger, vise bedsteforældrene, hvor dygtige de er. Billederne er også velegnede til arbejde med førlæsning. Emnet er velvalgt, og de fleste læsere vil kunne relatere indholdet til deres eget liv.

Minder især om de øvrige letlæsningsbøger i Mini PS-serien. Den læsepædagogiske tilrettelæggelse ligner den man finder i serien Superbørn.

Fin lille bog til at give barnet en oplevelse af at kunne læse. Emnet har stor appel i målgruppen.