Bøger / skønlitteratur / digte

Min krop er tung af drøm : digte


Beskrivelse


Digte fra perioden 1978-1985 udvalgt af digteren Caspar Eric (f. 1987), der også har forsynet samlingen med et indledende digt til Strunge, samt et efterord, hvor Erics egen samtid spejles i Strunges tid.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 20. nov. 2018

Til gamle Strunge-læsere og helt nye nysgerrige, er her en ny antologi, med digte udvalgt af digteren Caspar Eric. Eric har samlet digtene, så de udgør en krydsvandring igennem perioderne i Michael Strunges forfatterskab.

Casper Eric har også forsynet samlingen med et indledende digt til Strunge, samt et efterord, hvor Erics egen samtid spejles i Strunges tid. Bogen bevæger sig forskudt mellem forskellige perioder i Strunges forfatterskab fra 1978-85.

Strunge skriver i en knækprosa, der emmer af desperation og som ofte bevæger sig på kanten af det surreale. Digtene er politiske og upartiske, men fremfor alt er de en over- og udlevering af Strunges egen angst, hans melankoli og sorg, men det er også digte om håb og længsel, og kan som sådan, den dag i dag, give følelsen af nødvendigheden af at bryde fri af normer og give plads til empati og drømme. Derfor læses Strunge i dag, og Erics udvalg kan læses som en særegen vej igennem et følelsesregister, der blev leveret med stort sprogligt overskud, over en periode på syv år og elleve digtsamlinger.

Strunges samlede digte findes i Samlede StrungeMichael Strunge - digtning og virkelighedMichael StrungeEn bog om Michael StrungeNigger fra Hvidovre. Læs biografisk om Strunge i fx Michael Strunge - digtning og virkelighed og Michael Strunge. En mere litteraturanalytisk tilgang finder du i En bog om Michael Strunge. Analyser af flere af digtene findes i Nigger fra HvidovreStrunges samlede digte findes i Samlede Strunge. Læs biografisk om Strunge i fx og Michael Strunge. En mere litteraturanalytisk tilgang finder du i En bog om Michael Strunge. Analyser af flere af digtene findes i Nigger fra HvidovreStrunges samlede digte findes i Samlede Strunge. Læs biografisk om Strunge i fx - digtning og virkelighed og . En mere litteraturanalytisk tilgang finder du i En bog om . Analyser af flere af digtene findes i Nigger fra HvidovreStrunges samlede digte findes i Samlede Strunge. Læs biografisk om Strunge i fx Michael Strunge - digtning og virkelighed og Michael Strunge. En mere litteraturanalytisk tilgang finder du i . Analyser af flere af digtene findes i Nigger fra HvidovreStrunges samlede digte findes i Samlede Strunge. Læs biografisk om Strunge i fx Michael Strunge - digtning og virkelighed og Michael Strunge. En mere litteraturanalytisk tilgang finder du i En bog om Michael Strunge. Analyser af flere af digtene findes i .


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2019

af

af

Daniel Boysen

d. 23. maj 2019

Et sammensurium af Strunges digte, hvor læseren tages med tilbage til 1970’erne og 80’ernes desperation og sene nattetimer. I 2018 ville digteren Michael Strunge være fyldt 60 år. I den anledning udg...


Politiken

d. 29. nov. 2018

af

af

Lars Skinnebach

d. 29. nov. 2018


Information

d. 30. nov. 2018

af

af

Kamilla Löfström

d. 30. nov. 2018