Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Min lille bog om de første ord


Beskrivelse


Pegebog. På hver af de tykke papsider i bogen er der en tegning i klare farver, der viser ting fra barnets nære liv og hverdag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2016

af

af

Bo Knudsen

d. 3. nov. 2016

Fire helt enkle begynderbøger for de små mellem ½ og 2 år. Til hygge og snak mellem barn og voksen.

Små kvadratiske pegebøger hver med 16 sider og en tegning og et ord på hver side. "Min lille bog om dyr" viser dyr fra mariehøne til elefant. "Min lille bog om maskiner" viser transportmidler fra cykel til flyvemaskine. "Min lille bog om bondegården" viser forskelligt fra en gård, som traktor, dyr og bondemanden selv. "Min lille bog om de første ord" viser ting fra barnets hverdag indenfor og udenfor som sol, jakke og legetøj. Siderne er af pap og omslaget er polstret. Bøgerne er oversat fra fransk. Det fremgår ikke, hvem tegneren er.

De små charmerende bøger skal nok stimulere til dialog mellem barn og voksen og dermed skabe gensidig glæde ved læsning sammen. Tegningerne og de lyse, klare farver er umiddelbart indbydende. Motiverne er forenklede, men tydeligt genkendelige, og både dyr og mennesker smiler. De to tegninger på et opslag forholder sig som oftest til hinanden, så det giver anledning til samtale. Bøgerne er lavet, så de kan bruges i mange lande. Omslaget og de tykke, blanke papsider virker solide. Alt i alt helt traditionelle, men søde, pegebøger, som der hele tiden er stort behov for.

Stilen minder om fx Min første bog om ordKaninus kan mange ordHva' er det? eller Kaninus-bøgerne, fx Kaninus kan mange ord. Ønsker man sig lidt mere dansk hverdag og realistisk streg, er der Inger Tobiasen med fx Hva' er det?Stilen minder om fx Min første bog om ord eller Kaninus-bøgerne, fx . Ønsker man sig lidt mere dansk hverdag og realistisk streg, er der Inger Tobiasen med fx Hva' er det?Stilen minder om fx Min første bog om ord eller Kaninus-bøgerne, fx Kaninus kan mange ord. Ønsker man sig lidt mere dansk hverdag og realistisk streg, er der Inger Tobiasen med fx .Informationer og udgaver