Bøger / faglitteratur til børn

Min lille bog om dyr


Beskrivelse


Pegebog med billeder af dyr fra hele verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Torben Wilhelmsen

2007

Pegebog som kan tåle at blive læst mange gange, og som sikkert vil tiltale småbørnsforældre, dagplejere m.fl. Pegebogsdelen kan anvendes til børn fra ca. 1 år, mens opgaverne bag i bogen er for børn fra ca. 2-3 år.

Denne kvadratiske pegebog med kraftige plastbelagte papsider viser fritskårne farvebilleder af alle mulige slags dyr. Her er dyr på bondegården, kæledyr, afrikanske dyr, jungledyr, havdyr, skovdyr, dyr i sneen og ved floder og søer og meget mere, ordnet så hver kategori fylder er opslag eller en side. Under hvert billede står dyrets navn, hvad der kan være nyttigt, når det fx drejer sig om "surikater", en dyreart som målgruppen af pegebogslæsere måske nok kunne vente lidt med at stifte bekendtskab med. Bagest i bogen skal der løses opgaver, hvor man bl.a. skal parre en dyremor med den tilsvarende unge og finde forskellige dyr i et myldrebillede. Dyrebillederne er sat op på ensfarvet (ofte hvid) baggrund eller i små farvede firkanter i et varieret layout. Bogens omslag er af næsten pudeagtig plast, som kan sikre en længere holdbarhed.

Denne pegebog kan indholdsmøæssigt minde om fx Dyr, 2003 fra Flachs, hvor der også både er fritskårne dyrebilleder og opgaver bagest i bogen. Formatmæssigt minder bogen mere om pegebogsserien Vis mig fra Carlsen.

Tiltalende, ganske lækker pegebog i et solidt udstyr, der gør at bogen kan tåle mange gennemlæsninger. Godt supplement til de mange øvrige pegebogstitler vi har om dette efterspurgte emne.