Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Min lille findebog - dyr


Beskrivelse


Pegebog fyldt med fotos af alle slags dyr, både bondegårdsdyr, vilde dyr og kæledyr. Brug bogen som findebog, og træn ord og begreber med dit barn. Med pop-op-side.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 15. aug. 2012

2 billedord- og findebøger med tykke papsider og pop-op side til sidst. Til sprogstimulering og fornøjelse fra 1-2 år.

2 papbøger i rækken med titelbegyndelsen "Min lille findebog". I den ene er det alt fra bondegårdsdyr til kæledyr, der skal findes, og i den anden er det ord fra barnets hverdag fx legetøj, haveredskaber og badeting. Trods udenlandsk tilsnit er de ting, der er afbilledet med fotos, universelle. Bøgerne består af 4 dobbeltopslag med stor holdbar pop-op side til sidst. På venstre opslag er et spørgsmål og billeder af 5 ting/dyr der skal findes, og på højre side er findesiden. I bogen om dyr går en hund igen, som skal findes på alle sider mens det er en bamse i bogen om ord. Både bamse og hund er afbilledet på forsiden med underteksten "Find mig". På pop-op siden kan man finde alle de ting og dyr, som barnet har fundet bogen igennem. Størrelsesforholdene er ikke korrekte, og enkelte ting og dyr er svære at tyde på de mønstrede baggrunde. Alt i alt har bøgerne et farverigt men lidt rodet udtryk, som i sprogstimuleringssammenhæng gør dem mindre velegnede.

Bøgerne minder om en anden nylig udgivelse Find og lær masser af dyr, 2012. Opbygning og layout ligner hinanden, men førnævnte er til en lidt ældre målgruppe.

2 farverige papbøger til ord- og begrebsindlæring og findebog. Der findes bedre alternativer, hvis hensigten er sprogstimulering, men bøgerne er oplagte som bladre- og hyggebøger for de mindste. De vil formidle sig selv.