Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Min lille hund Mester og andre dyr


Beskrivelse


Hunden Mester, der har det med at bestemme alting, flytter ind hos den noget modvillige forfatter, og medens de småskændes om dit og dat, fortæller forfatteren ti dyrehistorier.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Flemming Jørgensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Engang fik forfatteren besøg af en lille hund, Mester, som gerne ville bo hos ham. Efter en del snakken frem og tilbage mellem Thomas Winding og Mester lykkedes det Mester at overtale TW, forsom Mester sagde: »Du bli'r så glad for mig«. Og det kom til at passe. Også selv om det ret hurtigt blev Mester der bestemte i huset; blandt andet at TW skulle fortælle eventyr om dyr. Her i bogenbli'r det til 10 dyrehistorier - eller menneskehistorier som Mester kalder dem - kædet sammen af historien om TW's og Mesters små genvordigheder såsom at Mester ikke må ligge i sengen eller påsofaen eller rulle sig i naboens mødding osv. Alt sammen noget han naturligvis ikke kan lade være med. Bogen er sød og sjov og eventyrene / fablerne gode. TW's lidt underfundige sprog passer finttil de 6-10-årige og har jo bevist sine kvaliteter både i forfatterens TV-udsendelser og i hans børnebøger. Så bogen er en fin lille oplæsningsbog fra o. 5-6 år og en dejlig bog til at læse selvfor dygtige læsere i2./3./4. klasse. Forfatteren har selv illustreret med sjove og naive stregtegninger i s/h i en teknik og stil der kendes fra hans øvrige bøger. Fint omslag der nok skal skaffebogen læsere.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vibeke Munch Kofoed

d. 18. dec. 2018

Højtlæsningsbog af forfatteren og TV-manden TW. Han fortæller om en lille hund Mester, der opsøger manden (Thomas!). Trods mandens modvilje slår den sig ned, og med en blanding af stædighed ogcharme udvider den langsomt sit territorium til sofaen, sengen, bordet o.s.v. Mens den ulige magtkamp står på, underholder manden med diverse dyrehistorier fra hele verden à la dyrefabler. Hundenlytter tålmodigt, men uimponeret til disse menneskeskabte dyreeventyr. Bogens hovedhistorie om samspillet mellem mand og hund er fortalt med stilfærdig sort humor. Den talende hund er naiv på ensærlig udspekuleret måde og praktiserer en form for logik, hvor tingene enten tages helt bogstaveligt eller vendes på hovedet efter forgodtbefindende. Alt sammen egenskaber som jeg tror, at børnikke blot vil goutere, men også fornøje sig ved. Dyrehistorierne udgør en stor del af bogen, men har ikke umiddelbart noget med rammehistorien at gøre, og kan derfor godt virke som fyldstof. Trodsdet lidt blandedeindhold er det en fin og lun bog, som vil tiltale TWs mange fans. Ill. med enkle og charmerende s/h tegninger helt i tekstens ånd. Opl. fra ca. 5 år.


Weekendavisen

d. 18. jan. 2013

af

af

Damian Arguimbau

d. 18. jan. 2013


Politiken

d. 6. feb. 1989

af

af

Mette Kappel

d. 6. feb. 1989


BUM

Årg. 9, nr. 3 (1991)

af

af

Hugo Hørlych Karlsen

Årg. 9, nr. 3 (1991)


Det fri Aktuelt

d. 17. jan. 1989

af

af

Steffen Larsen

d. 17. jan. 1989