Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Min lille køkkenhave : dyrk, høst, spis


Beskrivelse


Gode råd om dyrkning af forskellige grøntsager, herunder plantning, såning, gødning og indretning af køkkenhaven. Desuden en række opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2016

af

af

Bo Knudsen

d. 6. apr. 2016

Grundig bog om at dyrke grøntsager og lave mad af dem. For dig i 9-12-årsalderen med lyst til jord under neglene. Sammen med en voksen kan børn fra ca. 7 år også være med.

Hver af de 14 grøntsager har 2 sider om dyrkning samt 1 side med en opskrift. Først er der 5 sider med teori om plantevækst og til slut 19 sider om haveredskaber, såning, indretning af haven, vekselbrug, gødning samt nytte - og skadedyr. Det meste af teksten er trin-for-trin-anvisninger, dels i haven og dels i køkkenet. Hvert afsnit har også tidslinje, et par farvefotos plus små afsnit om planteafstand m.m. Bogen er oversat fra svensk.

Bogen er pæn og grundig. Er du nybegynder, er det bedst at have en voksen med, specielt fordi det alene er teksten, der fortæller, hvad du skal gøre. Bogens fotos viser især planterne og de friske, rå grøntsager og giver kun lidt vejledning. Dyrkningsmetoder og opskrifter er fornuftige og sunde, med naturgødning frem for kunstgødning og nul gift. Nyt for mig er gødningen "guldvand", der er fortyndet tis. En fejl har sneget sig ind i vækstperioderne: Eksempelvis er det 5-15 uger, og ikke dage, grønkål vokser.

Andre havebøger for børn bruger billederne mere til at forklare og har andet end grøntsager med, som blomster, krydderurter eller planter fra naturen. Bl.a. Min havebogMorgenfrue og hjulkroneHaven til maven, Morgenfrue og hjulkrone og Haven til mavenAndre havebøger for børn bruger billederne mere til at forklare og har andet end grøntsager med, som blomster, krydderurter eller planter fra naturen. Bl.a. Min havebog, og Haven til mavenAndre havebøger for børn bruger billederne mere til at forklare og har andet end grøntsager med, som blomster, krydderurter eller planter fra naturen. Bl.a. Min havebog, Morgenfrue og hjulkrone og .