Bøger / skønlitteratur / digte

Min lillebror


Beskrivelse


Digte, der som en slags dagbog med mange tilbageblik og stor kærlighed og ømhed fortæller om tiden fra januar til den dag i juli 2006, da digterens lillebror forsøgte selvmord for at udfri sit forpinte sind.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2008

af

af

Jens Hjøllund

d. 11. nov. 2008

Digte om søskendeforhold og et gribende og nuanceret portræt af et sart og psykisk skrøbeligt menneske som vil appellere til mange, også unge og ikke så lyrikvante læsere.

Teksterne i Christel Wiinblads digtsamling er som opslag i en dagbog forsynet med en nøgtern angivelse af datoen. Til sammen udgør de et forløb fra januar 2006 og frem til den dag i juli samme år, hvor forfatterens psykisk syge lillebror forsøger at tage sit eget liv. Allerede i det første digt foregribes det uafvendelige som skal ske, vekslende med tilbageblik på deres fælles barndom og ungdom, præget af ømhed, smerte og konflikt. Begge er i besiddelse af en psykisk sårbarhed og sensibilitet som de forvalter og håndterer på vidt forskellig måde: Søsteren i kunstnerisk kreativitet, og broderen - trods sin lidenskab for musik og sangskrivning - i stadig mere selvdestruktiv retning "på jagt/ efter en eller anden håndgribelig form/ for lindring,/ for trøst,-". Indlagt i bogen findes musik-cd'en Have a heart med broderen Jannick Wiinblad og bandet Mother Sparrow.

CW er udgået fra Forfatterskolen og debuterede tidligere på året med digtsamlingen 49 forelskelser.

Digtene er umiddelbart gribende, og trods det selvbiografiske udgangspunkt bliver de aldrig private eller patetiske. De sætter ord på komplekse følelser og bryder tabuet omkring psykisk sygdom, men de skaber den fornødne distance til stoffet i kraft af deres nuancer og sproglige kompleksitet.


Sentura [online]

d. 15. dec. 2008

af

af

Jesper Elving

d. 15. dec. 2008


Berlingske tidende

d. 24. nov. 2008

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 24. nov. 2008


Information

d. 27. nov. 2008

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 27. nov. 2008


Weekendavisen

d. 16. jan. 2009

af

af

Liselotte Wiemer

d. 16. jan. 2009