Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Min meget store sansebog


Beskrivelse


Pegebog. Se og føl på en masse dyr, der lever på bondegården, på savannen, i skoven og på pakisen. Du kan også kigge efter en lille, grøn frø på alle siderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2018

af

af

Marianne Agger

d. 22. jan. 2018

"Min meget store sansebog" er en meget stor pegebog fyldt med dyr i alle mulige farver og former. En rør-og-føl-bog for børn på ca. 1-4 år.

En stor bog med papsider med formatet 32x46 cm., der har dyr som omdrejningspunkt. Bogen har fire opslag. Et opslag om bondegården om foråret med typiske bondegårdsdyr og kæledyr som fx grise, får, gæs, kat og hund. Et om savannen om sommeren med vilde dyr som en zebra, en struds, en giraf og en elefant. Et om skoven om efteråret med bl.a. bjørne, pindsvin, en ræv og en kanin, og til sidst et opslag om pakis om vinteren med en moskusokse, en narhval, en isbjørn, og andre dyr, der lever kolde steder. På alle opslag er en frø, man kan finde, et spejl, man kan kigge i, og pels og hår, man kan røre ved. Den korte tekst navngiver dyrene og fortæller, hvor de befinder sig. Bogen er oversat fra fransk.

Der er altid sjovt med bøger, der har et anderledes format. Denne bog er iøjnefaldende, farverig og appetitvækkende allerede fra forsiden, hvor der er røre-effekter. Bogen er ikke virkelighedstro, men tegningerne er nuttede og laver en hyggelig stemning. I biblioteksregi er formatet en udfordring. Den vil have svært ved at passe ind på hylder og krybber på biblioteket, og den er stor at slæbe med hjem for låneren.

Bogen minder om Lille bille, stor giraf, der også har en stor størrelse, dog ikke helt så stor.