Bøger / faglitteratur / erindringer

Min mor er død!


Beskrivelse


Christine Antorini, Ritt Bjerregaard, Hanne-Vibeke Holst og Anne Linnet har alle mistet deres mødre inden for kort tid og de fortæller om deres oplevelser og erfaringer - om forløbet op til dødsfaldet og om sorgen og savnet og ser tilbage på mødrenes liv og tid og forholdet til dem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2010

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 27. sep. 2010

Dette er bogen om 4 kendte kvinders oplevelse af deres mors død. Anne Linnet, Hanne-Vibeke Holst, Ritt Bjerregaard og Christine Antorini er gået sammen om at fortælle om smerten, sorgen og det savn, der opstår, når den vigtigste kvinde i ens liv på godt og ondt tillader sig at forsvinde. Temaet vil sikkert appellere til mange læsere.

Bogen er delt op i to hovedafsnit - det første fortæller om mødrenes liv med fokus på deres sygdom og død, og den anden fortæller om døtrenes reaktioner og første tid efter døden. Journalist Lene Johansen har samlet trådene og redigeret de mange samtaler, kvinderne har haft ved lange møder. I bogen er flere dejlige fotos af mødrene og deres døtre.

Døden har før været tabu, hvilket der er ved at blive blødt op på. Inden for de sidste 10 år er der udkommet flere antologier og samtalebøger med døden som emne i Sorg og savn-serien, fx Min mand døde - min kone døde og Mit barn døde : 25 forældre skriver om at miste et barn.

En smuk og bevægende bog om at miste sin mor. Der er mange guldkorn om at stå tilbage efter sin mors død. En af dem er "som mor og datter spejler man hinanden gensidigt - ja, ens mor er vel det menneske i verden, hvor den gensidige spejling er mest markant ... med moren dør den længste historie og den længste tilknytning, man overhovedet kan have med et andet menneske" (Anne Linnet).


Kristeligt dagblad

d. 9. okt. 2010

af

af

Dorte Remar

d. 9. okt. 2010