Bøger / skønlitteratur / roman

Min mormor hilser og siger undskyld


Beskrivelse


Elsas bedste ven er mormor. Men mormor er syg, hun dør og Elsa føler sig alene tilbage. For mor venter Halven, og de driller i skolen. Men mormor har en opgave til Elsa. Elsa skal opsøge alle ejendommes beboere, og hun skal hilse dem fra mormor og sige undskyld.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2015

af

af

Merete Trap

d. 21. sep. 2015

Alle syvårige fortjener superhelte. Sådan er det bare. Feel-good-roman om kærlighed og dysfunktionelle superhelte. Til en bred målgruppe, både unge og ældre læsere.

Syvårige Elsas bedste og eneste ven er mormor. Men hvad skal Elsa gøre da mormor dør? For mor er gravid, og i skolen bliver hun mobbet. Men mormor har givet Elsa en opgave. Hun skal overbringe breve med undskyldninger til ejendommens beboere. Som Elsa begynder at aflevere undskyldninger, lærer hun mennesker at kende. Hun møder bl.a. den kaffedrikkende Alf, den emsige Britt-Marie og får en ny bedste ven ved navn Worsen. Snart viser det sig, at alle opgangens beboere har en forbindelse til hinanden. Kan der opstå nye relationer og venskaber i Elsas liv? Og hvorfor vil mormor sige undskyld?.

En smuk og rørende fortælling om kærlighed og eventyrets kraft. Om smerten ved at miste en man elsker, og om glæden ved at opdage de mennesker man har omkring sig. Frederik Backman har gjort det igen. Han rammer lige på kornet, når det handler om at portrættere de anderledes og skæve eksistenser. Man kan ikke andet end elske den gammelkloge Elsa, og Backman portrætterer hende lige så fint, som han portrætterer ældre mennesker. Romanen byder desuden på et pudsigt gensyn med Britt-Marie fra Britt-Marie var her.

Frederik Backman har sin egen stil, og denne roman kan bedst sammenlignes med forfatterens foregående Britt-Marie var her.


litteratursiden.dk

d. 11. jan. 2016

af

af

Jette S. F. Holst

d. 11. jan. 2016

Fredrik Backman bruger Lindgren’ske kneb i denne fine fortælling om 8-årige Elsa, der begiver sig ud på en eventyrlig rejse – i sin opgang – for at fuldføre sin afdøde mormors mission. Den snart 8-åri...


Berlingske tidende

d. 3. okt. 2015

af

af

Per Krogh Hansen

d. 3. okt. 2015


Jyllands-posten

d. 12. nov. 2015

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 12. nov. 2015


Weekendavisen

d. 23. okt. 2015

af

af

Birte Weiss

d. 23. okt. 2015