Bøger / skønlitteratur / roman

Min mors hemmeligheder


Beskrivelse


Addies mor, Elizabeth, har været død et år, da en fremmed kvinde dukker op og påstår, at hun er Addies tvillingesøster. Kan det passe? Og hvad skete der egentligt den sommer i 1958, som 17-årige Elizabeth tilbragte på et landsted?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2019

af

af

Birgit Sloth

d. 24. maj 2019

Addies mor, Elizabeth, har været død et år, da Phoebe dukker op og påstår, at hun er Addies tvillingesøster. Kan det passe? Hvad skete der egentligt den sommer i 1958, hvor Elizabeth blev sendt på landet? En gribende skæbne- og familieroman for læsere som søger underholdning, der bygger på historiske realiteter.

Romanen er fortalt i to spor. Et nutidigt spor om Addie og Phoebes liv som 40-årige singler i London. De finder sammen og undersøger, hvad der skete ved deres fødsel. Det andet spor er 17-årige Elizabeths dagbogsoptegnelser fra 1958 og frem. Hendes mor er dødeligt syg, og hun sender Elizabeth til en venindes landsted. Her oplever Elizabeth livsglæde og den første forelskelse. Det er tyske Nikola Scotts debutroman og den første på dansk. Hun har efterfølgende skrevet endnu en roman.

Efter en noget stiv og klichéfyldt indledning fænger handlingen, og hyppige skift mellem de to spor giver en god fremdrift. I et lille fint efterord redegøres for forfatterens ønske om at oplyse om den historiske udvikling af kvinders ret til frihed og til at bestemme over egen krop samt adoptionsrettigheder, og det er fint formidlet i den realistiske fortælling.

En fjern hvisken af Kate Morton handler også om tvillinger og opklaring af familiehemmeligheder, mens Lucinda Rileys "De syv søstre-serien" handler om adoption og om at finde sit ophav. Læsere af Jojo Moyes og Kimberley Freeman vil også synes om denne.


litteratursiden.dk

d. 9. aug. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 9. aug. 2019

Barsk og rørende slægtsroman giver indblik i, hvordan unge ugifte kvinder blev betragtet for få år siden og er samtidig en fin kærlighedshistorie. Et år efter sin mors død dukker der en ukendt kvinde ...