Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min mund er lukket!


Beskrivelse


Sara er spændt på, om hun får en lillebror eller en lillesøster. Men hun kan ikke glæde sig sammen med mor. Derfor er hendes mund lukket, når hun er sammen med mor. Sara fortæller i dagbogsform om livet som skilsmissebarn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 15. apr. 2015

5. + 6. bind i "Sara serien" om følelser og tanker man gør sig, når man er 9 år. Mor og far taler ikke sammen, men Sara drømmer stadig om, at de vil gøre det. Frilæsning for børn fra 2.-4. klasse, 8-10 år.

Sara fortæller om 4 måneder i sit liv som skilsmissebarn. Hun bor i Ry med mor, der er sur på far. Han bor stadig i Aarhus, hvor de gamle venner befinder sig. Far har Gitte som kæreste, og nu skal de have en baby. Sara skal ikke nævne babyen for mor, deraf titlen "Min mund er lukket". Sara skiftevis bor hos mor og er hos far. Bogen er skrevet som dagbog, og læseren får en indsigt i Saras inderste tanker og følelser. Den spænding og de tanker, der er ved at skulle have en lillebror, kan Sara heldigvis dele med Lasse, en af hendes nye venner i Ry. I "Jeg har gjort noget dumt" fortæller Sara om skolen, deres band, der skal underholde med to numre ved klassefesten, sine nye veninder og et påskeæg, der giver flere problemer, end hun har forudset.

Sproget er nutidigt, teksten er letlæselig (lix 15), og fordi bøgerne er skrevet i dagbogsgenren, kommer læseren helt tæt på Sara. Det virker realistisk, og mange vil kunne identificere sig med Saras daglige problemer som skilsmissebarn. Bøgernes computertegninger har et realistisk udtryk med en streg, der dog virker lidt tam og bleg.

Andre bøger med samme tema: VeraVidere med Vera og Videre med Andre bøger med samme tema: Vera og .