Bøger / faglitteratur

Min passion for ledelse


Beskrivelse


Om at skabe et mere rummeligt ledelsesbegreb, hvor magtpyramiden bliver vendt om og fokus kommer på medarbejderne, og hvor personlige mål og initiativer er et must.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 17. mar. 2011

Hvis man har passion for ledelse, er denne bog oplagt at læse.

Alfred Josefsen har tidligere skrevet bogen Kære Irma : it's all about people!, 2005 Bogen handler om ledelse på samtlige niveauer. Herunder selvledelse og ledelse af sig selv. Del 1. handler om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden, når flere virksomheder flytter væk. Desuden hvad det er, der gør at organisatoriske og ledelsesmæssige forhold er hindrende for velfærdsniveauet i Danmark. Del 2. beskæftiger sig med organisatoriske og ledelsesmæssige ændringer, innovation og nye perspektiver. Herunder opgør med magtbaserede organisationsformer og ledelse baseret på styring og kontrol. Dette kalder A.J. udfordringen. I del 3. præsenterer han bud på nye og innovative ledelsesmæssige værktøjer og perspektiver, som ledere skal blive bedre til håndtere for at få det bedste ud af de menneskelige ressourcer i Danmark. Det er spændende perspektiver, der handler om lederens rolle, opgaver og fokus. Ikke mindst hvordan man kan organisere med afsæt i tillid i stedet for magt. Han tror på, at et mere menneskeorienteret syn på ledelse er det, der får Danmark til at overleve i fremtidens konkurrence.

Der er jo ganske mange bøger om ledelse, og denne vil have mange af de samme elementer som fx Tilliden og magten : om at lede og skabe værdi gennem tillid, 2008.

En bog skrevet med stor passion, og dedikation for organisationsledelse. Der er en guldgrube af viden og hjælp at hente til egen organisation.


Lederne

Årg. 95, nr. 3 (2011)

af

af

Vibeke Skytte

Årg. 95, nr. 3 (2011)


Jyllands-posten

d. 3. apr. 2011

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 3. apr. 2011


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 14 (2011)

af

af

Lars Lundsgaard

Årg. 42, nr. 14 (2011)


Børsen

d. 25. mar. 2011

af

af

Steen Hildebrandt

d. 25. mar. 2011