Bøger / faglitteratur / erindringer

Min personlige kunsthistorie


Beskrivelse


Den danske maler Martin Bigum (f. 1966) fortæller om barndoms- og ungdomsinspirationer og om at være billedkunstner. Han fortæller om idéerne og processerne undervejs. Hvordan opstår et kunstværk hos ham og hvilke udtryksformer er de rigtige for ham? Illustreret med egne og andres kunstværker.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. nov. 2014

I ord og billeder beskriver Martin Bigum den rejse, han har foretaget fra en ganske almindelig barndom i et parcelhus i Brøndby til en position som nyskabende kunstner og folkelig kunstbesserwisser. Bogen henvender sig til et meget bredere publikum end de særligt interesserede og kunstprofessionelle, der sædvanligvis læser den slags.

Martin Bigum f. 1966 er kendt både fra DRK's Kunstquiz og som en betydelig og uortodoks maler og kunstner med en imponerende produktion bag sig. Bigum afslører her, hvad det er, der har inspireret eller nærmere vækket ham som kunstner fra den allerførste overraskelse over en plasticcowboy i dødsøjeblikket over tegneserier til kolleger fra de klassiske til de nutidige. Endelig gennemgår han en lang række af sine egne værker og fortæller om de overvejelser, der ligger bag dem.

Både som kunstner og kunstformidler er Bigum i sjælden grad i øjenhøjde med sit publikum. Både når han er elitær og når han er folkelig, formår han at videregive sin egen undren og sine inspirationer, som han ofte deler med læseren. Bogen er til overflod overdådig i sit udstyr, og gengivelserne af de mange kunstværker formidabel. En fremragende kunstbog, målt på en hvilken som helst parameter.

I forbindelse med Bigums mange udstillinger, er der allerede udgivet en del om ham, men denne bog overgår alle tidligere også Struktur under huden som ellers er et fremragende udstillingskatalog.


litteratursiden.dk

d. 16. feb. 2015

af

af

Torben Wendelboe

d. 16. feb. 2015

Overdådig, indbydende og engagerende indblik i Martin Bigums kunstneriske univers, hans inspiration, hans virke, hans liv og kunstneriske praksis og syn på kunsten. Martin Bigum (f. 1966) er af en sin...


Jyllands-posten

d. 20. dec. 2014

af

af

Tom Jørgensen

d. 20. dec. 2014


Berlingske tidende

d. 14. dec. 2014

af

af

Torben Weirup

d. 14. dec. 2014


Weekendavisen

d. 19. dec. 2014

af

af

Mette Sandbye

d. 19. dec. 2014


North-debat

Nr. 134 (2015) = North-art magazine nr. 153 (2015)

af

af

Troels Laursen

Nr. 134 (2015) = North-art magazine nr. 153 (2015)