Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Min rør og føl bog om mad


Beskrivelse


Pegebog med glimmer og rør- og føl-effekter. Rør fx ved en blød banan, en klistret marmelademad, nubret pasta og et glat, rødt æble.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 8. okt. 2013

Her udkommer på samme tid Min rør og føl bog om mad og Min rør og føl bog om seje maskiner, som er nummer 13 og 14 i serien fra forlaget Carlsen. Pegebøgerne henvender sig til børn fra ca.1-3 år. De har et fint format (13,5 x 13,5 cm.) til små hænder, og glimmerforsiderne vil tiltrække små øjne.

Min rør og føl bog om mad indeholder seks opslag med hvert sit billede, effekt og layout på hver side. Forsiden og bagsiden er godt polstret, og papsiderne inde i bogen virker robuste. Bogen begynder med en tom tallerken med bestik og et glas juice. Derefter følger et rødt æble, en blød banan, seks skiver agurk, en skål sund mad, en klistret marmelademad, en ost, yoghurt, en skinnende flot cupcake, en glitrende skål og en sulten bamse. Alt sammen genkendelige ting for de mindste børn. Effekterne består af bløde, nubrede, ru og klistrende ting. Faktisk klistrer marmelademaden lidt for godt sammen med siden overfor, men det er nok kun i en kort periode.Teksten består af ultrakorte, beskrivende ord. Jeg irriteres lidt over, at der konsekvent mangler stort begyndelsesbogstav i sætningerne. Billederne er fine, skarpe fotos i klare farver i sædvanlig Dorling Kindersley-stil.

Andre pegebøger om mad er fx Tobiasens Vores mad og Slegers Mad, der ikke indeholder effekter. Børn vil sikkert elske at røre ved "maden", selvom den ikke helt mærkes som maden i virkeligheden.

Pegebog i god kvalitet med genkendelige madvarer og madredskaber, som er sjove at røre ved.