Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Min rør og føl bog om seje maskiner


Beskrivelse


Pegebog med glimmer og rør- og føl-effekter. På 12 opslag præsenteres lastbil, brandbil, racerbil, traktor, gravko og scoter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 10. okt. 2013

Her udkommer på samme tid Min rør og føl bog om seje maskiner og Min rør og føl bog om mad, som er nummer 13 og 14 i serien fra forlaget Carlsen. Pegebøgerne henvender sig til børn fra ca.1-3 år. De har et fint format (13,5 x 13,5 cm.) til små hænder, og glimmerforsiderne vil tiltrække små øjne.

Min rør og føl bog om seje maskiner indeholder seks opslag med hvert sit billede, effekt og layout på hver side. Forsiden og bagsiden er godt polstret, og papsiderne inde i bogen virker robuste. Man præsenteres for lastbiler, brandbiler, racerbiler, traktorer, gravemaskiner og scootere i både virkeligheds- og legetøjsversionen. Effekterne, man kan røre ved, er fx ru sand og traktordæk, klistret mudder, nubrede sten og et blødt flag. Ellers er det glimmer, der dominerer. Teksten er begrænset til køretøjets navn og et par ord, der gør det ud for lyde, giver en kort beskrivelse eller lignende. Jeg irriteres lidt over, at der konsekvent mangler stort begyndelsesbogstav i sætningerne. Billederne består af fine fotos i klare farver i sædvanlig Dorling Kindersley-stil.

Bøger om seje maskiner kan man aldrig få nok af. Bogen minder om Min rør og føl bog om traktorer - og andre maskiner i samme serie. Andre pegebøger om maskiner - dog uden effekter - er fx Paulsens Mine allerførste 100 maskiner. Bogen her introducerer ikke nye effekter, men det er en lækker, lille sag at røre ved.

Fin pegebog, der uden tvivl bliver populær, men som ikke skiller sig nævneværdigt ud.