Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min skaldede morfars godnathistorier


Beskrivelse


Drengen Thorstein bor alene sammen med sin mor, og han besøger tit sine bedsteforældre. Thorsteins morfar er god til at fortælle historier om alt muligt, fx hvordan han blev skaldet. Læs også historierne om en talende hat, en galsindet taske, en hækkesaks som går amok og et telt som lugter af stegte pølser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2013

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 6. aug. 2013

Bogen er en vidunderlig børneroman, som er velegnet til højtlæsning for børn fra 5 år og selvlæsning fra 9 år.

Forfatteren Thorstein Thomsen har skrevet mange dejlige bøger for både børn, unge og voksne, og Min skaldede morfars godnathistorier er hans seneste roman for børn. Bogen er opdelt i 19 korte kapitler, som kan læses hver for sig. Bogen har en rammehistorie med drengen Thorstein, som bor alene med sin mor i en lejlighed i samme ejendom, som Thorsteins morfar og mormor. Når Thorstein besøger sine bedsteforældre, fortæller morfaren ham tit en historie, som han finder på ud fra en bestemt ting, som én af dem har bestemt. Historierne er sjove, korte, eventyrlige historier om fx en talende hat, en hækkesaks som går amok, en gammel bamse og et telt som lugter af stegte pølser. Lea Letén har illustreret bogen med sine smukke og hyggelige akvareltegninger, som fint understreger bogens stemning. Bogen slutter med, at Thorstein (Thomsen) fortæller, at hans morfar blev ved med at fortælle historier indtil han døde, og at andre morfarhistorier stadig vil opstå rundt omkring.

Thorstein Thomsen har tidligere udgivet Fortællinger om farfars fantastiske hund, 1994, som også er en samling skønne, korte historier, som en bedstefar fortæller til sit barnebarn. Begge bøger er humoristiske og fantasifulde.

En herlig højtlæsningsbog, som kan nydes af hele familien, i større eller mindre bidder.