Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min største hemmelighed - Sofie


Beskrivelse


Sofie spiller tennis, måske bliver hun udtaget til Team Danmark. Men det er ikke så sjovt, som det har været, og hun vil gerne også være sammen med sine veninder. Det er svært at få sagt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2020

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 23. jan. 2020

To bøger i serien "Min største hemmelighed". Sofie kan sjældent være sammen med sine veninder, fordi hun altid spiller tennis. Men hun er rent faktisk blevet træt af tennis. Basma plejer at være rigtig dygtig til matematik, men nu føler hun sig rigtig dum. Især for piger - fra 10 år.

To titler i "Rød læseklub" fra Alinea. Bøgerne handler om de samme piger, men hovedpersonen skifter. I den ene bog følger vi Basma, der plejer at være god til matematik. Nu får hun hovedpine, hver gang læreren gennemgår nyt stof og har derfor svært ved at forstå det. Hun tør ikke fortælle sine forældre og venner det. I den anden bog er det veninden Sofie, der er hovedperson. Hun spiller tennis på højt niveau og har altid elsket det. Men nu vil hun også gerne have tid til at være sammen med sine veninder. Det er meget svært for hende at sige det til sine forældre. Der findes opgaver til bogen på www.laeseklub.alinea.dk.

To fine bøger om det at turde være sig selv og turde betro sig til sine forældre. Hvordan kan man skuffe sine forældre, der har store forventninger til ens talent, når man får nye ønsker eller pludselig ikke er så dygtig, som de tror. Det vil rigtig mange piger kunne identificere sig med. Disse bøger kan måske give læseren modet til at gøre det. Bøgerne kan læses i vilkårlig rækkefølge.

To andre bøger om piger i "Rød læseklub"-serien er SkatertøsenEt stik i hjertet og et i kinden og Et stik i [hjertet] og et i kindenTo andre bøger om piger i "Rød læseklub"-serien er Skatertøsen og Et stik i [hjertet] og et i kinden.