Bøger / faglitteratur til børn

Min store bog om dinosaurer


Beskrivelse


I alfabetisk rækkefølge fortælles om mere end 124 dinosaurer med et opslag til hvert dyr. Der er en stor tegnet farveillustration af hvert dyr, samt fakta og viden om dyret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 4. jan. 2017

En illustreret opslagsbog med over 115 dinosaurer, som beskrives alfabetisk med tilhørende indeks. Til selvlæsning for børn og unge på 11-15 år og evt. voksne.

I alfabetisk rækkefølge fortælles om mere end 115 dinosaurer med et opslag til hvert dyr. Der er en stor tegnet farveillustration af hvert dyr, samt en tekst på 10-18 linjer om dyret, fx om hvor der er fundet fossiler efter fx masiakasaurus. Med et par spørgsmålstegn står der fx hvad betyder navnet? Og hvilke andre dinosaurer levede på samme tid? Spørgsmålene besvares på 5-6 linjer. Der er et lille fakta tillæg nederst på venstre siderne. Der er desuden fakta om størrelse, kost og vægt m.m.

Der er ret mange dinosaurer i bogen. Det er et pænt udvalg af fortidsdyr med en overskuelig tekstmængde, som dog har en ret høj sværhedsgrad, mange fakta om udseende og levesteder fra fossilfundene samt fx oplysninger om palæontologerne der har fundet de forskellige fossiler. Bogens indeks er grundigt med opslags muligheder på navne, også på navne på palæontologerne. Illustrationerne deles desværre i mange tilfælde lidt for voldsomt af bogens samling i ryggen til fuldstændigt at komme til deres ret.

Der er mange bøger om dinosaurer, og denne ligner fx Dinosaur!Den ultimative dinopædiBørnenes store bog om dinosaurer fra 2015 og Den ultimative dinopædi fra 2013, samt fra 2009 Børnenes store bog om dinosaurerDer er mange bøger om dinosaurer, og denne ligner fx Dinosaur! fra 2015 og fra 2013, samt fra 2009 Børnenes store bog om dinosaurerDer er mange bøger om dinosaurer, og denne ligner fx Dinosaur! fra 2015 og Den ultimative dinopædi fra 2013, samt fra 2009 .Informationer og udgaver