Bøger / faglitteratur til børn

Min store ridebog


Beskrivelse


Vejledning i hvordan man træner sin hest med fokus på træning fra jorden, og om hvordan man passer og plejer hesten og imødekommer dens behov.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. mar. 2014

Alle ryttere fra 10 år vil kunne dykke ned i denne bog og finde gode tips til træningen og omgangen med heste.

Den tyske forfatter har udgivet flere hestebøger i sit hjemland, mens denne er første udgivelse på dansk. Bogen kommer vidt omkring og indeholder rigtigt meget information om alle aspekter af hestens pasning og træning. Til forskel fra de fleste andre bøger om emnet, er her ekstra stor fokus på træning fra jorden og så suppleres informationerne med tips fra den kendte OL rytter Ingrid Klimke. Bogen er hele vejen igennem illustreret med fotos af høj kvalitet, og de medvirkende 7-16-årige børn præsenteres sammen med deres heste. Flere øvelser illustreres yderligere med små overskuelige stregtegninger. Den fyldige tekst er læsevenlig med mange underafsnit, hvis overskrifter dog ikke alle steder er lige informative. På grund af den store mængde information er der mange steder indsat gode krydshenvisninger, og bogen afsluttes med et godt stikordsregister.

Bibliotekets hylder bugner med hestebøger, flere forholder sig kreativt til formidlingen som fx Jim Lyngvilds Vild med heste. Denne bog er dog ret traditionel i sin udformning, men til gengæld indeholder den en stor mængde lødig og interessant formidlet information.

En uundgåelig bog til alle hesteinteresserede drenge og piger med meget relevant viden, som er formuleret så den passer til målgruppen.