Bøger / faglitteratur

Min usynlige søn : kunsten at leve med sine døde resten af livet


Beskrivelse


Personlig fortælling om at genfinde meningen med livet efter sin 7-årige søns død af kræft, og om at leve med sorgen resten af livet. Ifølge forfatteren er sorgen en transformerende kraft, som følger én resten af livet, og som samfundet bør give meget mere plads.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 11. maj 2016

Om sorg og sorgens transformerende kraft. Til sørgende efterladte og til dem, der endnu ikke har mødt sorgens malmstrøm.

"Der er ingen mening \med\ Sebastians død, men du kan finde en mening \i\ den" var ordene fra præsten Mikkel Wold. Det var vendepunktet for Esben Kjær, og grunden til, at han besluttede sig til at blive den bedste version af sig selv, til ære for sønnen Sebastian, der døde som 7-årig. Hvorfor, og hvor er han nu, er to spørgsmål, der løber som en strøm igennem bogen. Kjær har søgt vidt og bredt i sorglitteraturen, i religionerne og i samtaler med andre for at finde et ståsted med en usynlig søn. Han har også nogle ord til New Age bevægelsen og bogen The secret - hemmeligheden om tiltrækningskræft. Kjær er journalist.

Velskrevet og meget personlig fortælling om at genfinde meningen med livet efter en søns død, og om at leve med sorgen resten af livet. Det er også en bog til eftertanke om vores dødelighed og vi danskeres berøringsangst overfor døden. Kjær mener, at vi tier de døde ihjel, og at Folkekirken fejler ved ikke at tilbyde ritualer efter begravelsen, hvor sorgen rammer hårdt.

I HjertebåndAt rejse sig efter en rystelse præsenterer Lise Trap, som her, den nye sorgteori, og mener som Kjær, at sorgen ikke skal gemmes væk. At rejse sig efter en rystelse har praktiske råd til de sørgende om, hvordan de kan forholde sig til sorgen og leve med denI Hjertebånd præsenterer Lise Trap, som her, den nye sorgteori, og mener som Kjær, at sorgen ikke skal gemmes væk. har praktiske råd til de sørgende om, hvordan de kan forholde sig til sorgen og leve med den.


Ugeskrift for læger [online]

d. 11. juli 2016

af

af

Esben Kjær

d. 11. juli 2016


Politiken

d. 13. maj 2016

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 13. maj 2016


Information

d. 18. maj 2016

af

af

Christian Bennike

d. 18. maj 2016


Weekendavisen

d. 20. maj 2016

af

af

Leonora Christina Skov

d. 20. maj 2016


Sygeplejersken

Årg. 116, nr. 14 (2016)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 116, nr. 14 (2016)