Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mind games


Beskrivelse


Science fiction. I et fremtidigt England lever størstedelen af befolkningen i den virtuelle verden Realtime. Luna nægter at følge trop i forsøget på at skjule sin hemmelighed. Da hun udvælges til et job i organisationen Parecos tænketank, går det langsomt op for hende, at hendes hemmelighed er langt farligere og større end hun troede.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 28. sep. 2015

Læsere med forkærlighed for dystopiske ungdomsromaner vil være i godt selskab med denne science fiction thriller om Luna og hendes farlige hemmelighed.

I et fremtidigt England, hvor befolkningen i større og større grad lever deres liv virtuelt, skiller 17-årige Luna sig ud ved at nægte at få det implantat, der automatisk giver adgang til den virtuelle verden RealTime. Luna har imidlertid sine grunde og en hemmelighed, som hun vil gøre alt for at holde skjult. Nægtere som Luna bliver behandlet med mistro og social udelukkelse, så overraskelsen er stor da Luna mod alles forventninger bliver udvalgt til organisationen PareCos tænketank. Luna må nu blive en del af den verden hun så længe har prøvet at undgå og hendes anstrengelser for at holde sine evner skjult bliver sat på prøve. Vi kender forfatteren fra den populære serie, der begynder med Slettet.

En vedkommende science fiction med et godt plot og en actionpræget handling. Bogen er skrevet i et letflydende og ungdommeligt sprog. Personskildringerne fungerer fint, ligesom beskrivelsen af den virtuelle verden er troværdig.

I Divergent. [Bind] 1 holder Beatrice også sin afvigende hemmelighed skjult for de korrupte myndigheder, mens vi i Ready player one kan læse om en verden, der er så nedbrudt og trøstesløs, at menneskeheden flygter til et virtuelt universDivergent. Bind 1 : AfvigerenReady player oneI Divergent. [Bind] 1 holder Beatrice også sin afvigende hemmelighed skjult for de korrupte myndigheder, mens vi i kan læse om en verden, der er så nedbrudt og trøstesløs, at menneskeheden flygter til et virtuelt univers.


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 8 (2015)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 8 (2015)