Bøger / skønlitteratur / roman

Mindernes længsel


Beskrivelse


Marigold er midt i 60'erne og har alt, hvad man kan ønske sig af livet. Hun bor sammen med hele sin familie og driver købmandsbutikken i en lille engelsk landsby. Men hun begynder at have svært ved at huske.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2020

af

af

Maria Sjøblom

d. 31. juli 2020

Marigold er midt i 60'erne og har alt, hvad man kan ønske sig af livet. Hun bor sammen med hele sin familie og driver købmandsbutikken i en lille engelsk landsby. Men hun begynder at have svært ved at huske. Hjertevarm roman om demens og et stærkt familiesammenhold. Især for voksne kvinder.

Marigold er lykkelig. Selv efter et langt ægteskab elsker hun og Dennis hinanden. Marigolds mor er blevet for gammel til at kunne klare sig selv og er flyttet ind i deres lille hus, hvor også deres 2 voksne døtre bor. Marigold nyder at varte dem alle sammen op og er en stor del af byens liv, når hun står bag disken i sin købmandsbutik. Langsomt begynder hun dog at glemme mere og mere. Hun skriver ellers alt op i en lille bog, men glemmer at kigge i den. Lægens slår det først hen, men da hun pludselig ikke kan finde vej og har glemt at bage julekager til godsejerfruen, bliver hendes familie også bekymret. Langsomt må både Marigold og familien erkende, at hun får brug for hjælp, mens demensen langsomt ødelægger hendes hjerne.

En på én gang hjertevarm og sørgelig roman, som rammer lige i hjertekulen. Forfatteren har lavet grundig research og formår at tegne et godt og troværdigt billede af livet med demens.

Den anmelderroste En fortælling om at glemmeIngenmandsland af Stefan Merrill Block eller Kirsten Thorups Ingenmandsland er også gode romaner om demensDen anmelderroste En fortælling om at glemme af Stefan Merrill Block eller Kirsten Thorups er også gode romaner om demens.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 1. okt. 2020

En gribende historie om demens og om, hvad sygdommen gør ved både den ramte og de pårørende. I 'Mindernes længsel' rammes Marigold af demens. Det begynder i det små med glemte aftaler og navne på dem...