Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Mindful hækling


Beskrivelse


Simple hækleopskrifter med muntre farver og en grundlæggende hækleguide, der ifølge forfatteren er nyttige når man har brug for en mediativ stund eller indre ro. 15 projekter til smukke ting i hjemmet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 8. sep. 2016

Find ro og glæde ved at hækle simple opskrifter med muntre farver. Hæklebog med fokus på mindfulness. Velegnet til nybegyndere, men øvede vil også finde inspiration i opskrifterne.

De 50 opskrifter er inddelt i fem afsnit: Cirkler, kvadrater, trekanter, striber og zigzag. Mellem afsnittene er der idéer til i alt 15 projekter (fx tabletcover, plaids, sjal, tasker). Hver opskrift er på to sider og indeholder de nødvendige informationer om materialer, sværhedsgrad, hæklefasthed osv. Foruden trin-for-trin opskrift findes hæklediagram samt idé til variation af opskriften. Bagest i bogen er der en grundlæggende hækleguide, lige fra at holde på nålen, over diverse masker til vejledning i at følge en opskrift. Alfabetisk register allersidst.

I forordet beskriver forfatteren, hvordan hun mærker forandring ved åndedræt og hjerterytme, og falder til ro, når hun hækler. Hun vil gerne give andre samme oplevelse, og det er hun lykkes godt med. Alene ved at bladre i bogen, mærker man roen sænke sig. Designene er præget af gentagelser og smukke farver, og der lægges op til selv at vælge de farver man bedst kan lide. Opskrifterne er meget overskueligt sat op, og hækleguiden er forklaret forståeligt med gode illustrationer. Særdeles velegnet til nybegyndere pga. enkelheden og de pædagogiske vejledninger.

Alle hækleopskrifter kan bruges "mindfult", men for enkle designs med gentagelser findes Hæklede mandalaer100 hæklede firkanter og 100 hæklede firkanterAlle hækleopskrifter kan bruges "mindfult", men for enkle designs med gentagelser findes Hæklede mandalaer og .