Bøger / faglitteratur / øvelser

Mindfulness & compassion : en vej til mere nærvær og livsglæde


Beskrivelse


En introduktion til, hvordan vi kan forandre og måske ligefrem forvandle vores liv ved at øge vores bevidsthed, træne vores sind og genfinde kontakten til vores essens og hjerte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2020

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 21. apr. 2020

Hvem kunne ikke tænke sig et liv med mere selvmedfølelse og mindre selvkritik? Denne grundige selvudviklingsbog giver teoretisk viden samt praktiske øvelser til de dedikerede.

Et forord på engelsk og dansk af Choden (buddhistisk munk) indleder denne teoretiske brugsbog. Forfatteren, der er speciallæge i psykiatri, har personlige erfaringer med meditation, mindfulness og self-compassion, og hun tror på, at forandring sker gennem ny viden, ny erfaring og ny adfærd. Derfor indeholder bogen teoretiske betragtninger om emnerne samt meditations- og visualiseringsøvelser. Inddelt i seks dele, med kapitler der indledes med et visdomscitat på engelsk og afsluttes med øvelser eller skemaer. I de fire første dele kommer vi gennem baggrund og teori bag mindful compassion, stress og åndedræt samt de relevante elementer af mindfulness. Del 5 går dybere ned i compassion, skam og selvkritik, og det sidste kapitel omhandler Chodens Mandala-model og vores indre overbevisninger.

En omfattende, lidt tung selvhjælpsbog, der kræver at man er dedikeret til at lave øvelserne og reflektere undervejs. Stoffet er formidlet sagligt og seriøst, og øvelserne er udførligt beskrevet. En grundig indholdsfortegnelse gør den let at slå op i.

CompassionKort & godt om compassionMedfølelse og mindfulnessCompassionfokuseret terapi og Kort & godt om compassion er lettere tilgængelige arbejdsbøger. Vil man endnu mere i dybden med emnet har udvikleren af mindful compassion skrevet Medfølelse og mindfulness og fokuseret terapiCompassion og er lettere tilgængelige arbejdsbøger. Vil man endnu mere i dybden med emnet har udvikleren af mindful compassion skrevet Medfølelse og mindfulness og Compassionfokuseret terapiCompassion og Kort & godt om compassion er lettere tilgængelige arbejdsbøger. Vil man endnu mere i dybden med emnet har udvikleren af mindful compassion skrevet og Compassionfokuseret terapiCompassion og Kort & godt om compassion er lettere tilgængelige arbejdsbøger. Vil man endnu mere i dybden med emnet har udvikleren af mindful compassion skrevet Medfølelse og mindfulness og .


Ugeskrift for læger [online]

d. 3. okt. 2022

af

af

Torsten Lauritzen (f. 1951)

d. 3. okt. 2022