Bøger / faglitteratur / øvelser

Mindfulness i organisationer : vejen til bæredygtighed, handlekraft og innovation


Beskrivelse


Mindfulness i organisationer giver en indføring i hvad mindfulness er, hvorfor mindfulness mon blomstrer op i erhvervslivet og en gennemgang af den forskning, der viser, at tilgangen med fordel kan benyttes af ledere såvel som medarbejdere og introduceres på arbejdspladsen. Under bilag findes en række lydøvelser, som kan bruges i kombination med bogens øvrige øvelser og konkrete implementeringstiltag.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2013

af

af

Mette Fersum

d. 26. juni 2013

Bogen er til organisationer, som vil implementere mindfulness. Den handler ikke om den meditative mindfulness, men mere om en tilgang, som er kendetegnet ved at man som organisation, team, eller enkeltperson forholder sig åbent og undersøgende til det, der sker med en skærpet opmærksomhed. Bogen kan især bruges af ledere, konsulenter m.fl.

Forfatterne er danske erhvervspsykologer som arbejder med organisationsudvikling. De definerer mindfulness som en "årvågenhedstilgang" eller en hverdagstilgang. Bogen angiver ikke et quick fix, men en hjælp i en tid med nye markedsvilkår, forandringsparathed, innovation, nye former for ledelse osv. I de første kapitler beskriver de begrebet mindfulness og forskellige veje dertil. Herefter ser de på hvilke etiske overvejelser man bør gøre sig, hvordan man kan iværksætte konkrete tiltag, hvordan man kan etablere en mindful kultur, og hvordan man kan være vedholdende og opfølgende m.m. Martin Gert Hansen udtaler sig om sine erfaringer med at bringe mindfulness ind i Novo Nordisk. Hele bogen er spækket med case-referencer og citater fra ledere og medarbejdere, som de har interviewet til bogen.

Bogen er i genre med Mindfulness og stresshåndtering i arbejdslivet : lydhøre organisationer og kompetente medarbejdere, 2012.

Jeg blev faktisk inspireret af bogen, og vigtigheden af at arbejde med mindfulness. Den er uddybende og grundig. Den kræver fordybelse af læseren, og er ikke et quick fix. Indholdet er noget, der skal trænes og arbejdes med.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 34 (2013)

af

af

Jens Chr. Birch

Årg. 44, nr. 34 (2013)


Erhvervspsykologi

Vol. 11, nr. 4 (2013)

af

af

Jonas Sprogøe

Vol. 11, nr. 4 (2013)