Bøger / faglitteratur / øvelser

Mindfulness i pædagogikken


Beskrivelse


Indføring i hvordan mindfullness kan bruges i dagligdagen i den pædagogiske verden efter kyndig oplæring.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 10. nov. 2011

Pædagoger og lærere, som har interesse i mindfullness og de teorier og den viden, der knytter sig hertil, vil få en meget grundig indføring i, hvordan mindfullness kan bruges i dagligdagen efter kyndig oplæring. Pædagog- og lærerstuderende bør ligeledes møde dette emne i studietiden.

Nikolaj Flor Rotne, der har været omkring newage-musik (01/02)1-2-3-4-5-6, er cand.pæd.psyk og udøvende konsulent indenfor området. Bogen giver en kort indledning med oversigt over, hvad de 16 kapitler indeholder. Først er der lidt generelt om mindfullness. Dernæst introduceres emnet som pædagogisk praksis. Gennemgående er, at man ikke kan praktisere mindfullness uden selv at bruge det fuldt ud. Grundpraksis og det dybe åndedræt introduceres - og hvordan mindfullness også har været brugt til håndtering af stress. Vigtigheden af relationer og at kende sit indre og kunne arbejde med det er vigtigt. Afsnittet om mindfullness med børn og til forældre beskrives, og der er et afsnit om faldgruber. Indhold og tankesæt er grundigt beskrevet i et læsevenligt fagsprog, som kræver nogen baggrundsviden. Forrest fyldig indholdsfortegnelse og bagest fyldig litteraturliste.

Af andre titler om mindfullness kan nævnes At se angsten i øjnene (07/18) og Slip angsten (10/15).

Læsevenlig bog til anvendelse i det pædagogiske bibliotek i voksenafdelingen samt uddannelsesbiblioteker, samt for interesserede læsere.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. dec. 2011

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 7. dec. 2011