Bøger / faglitteratur / øvelser

Mindfulness på 5 minutter : sådan mediterer du undervejs mellem dagens aktiviteter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 13. feb. 2012

En bog om mindfulness. Forfatteren skriver selv, at bogen er målrettet til dem, der har for travlt til at meditere, eller ikke kan sidde stille i en halv time.

Bogen er oprindelig udgivet i USA. Det er en beskrivelse af mindfulness - hvad, hvorfor og hvordan. En bog om at mærke sig selv og være med det, der er. Bogen beskriver forskellige typer af meditationer med fokus på åndedræt, og det at være i bevægelse. Bogen har 40 forskellige mindfulnessmetoder, så der bør være noget for enhver smag. Der er mange gode forskellige meditationer i, som er nemme at praktisere ud af beskrivelserne. Det beskrives også, hvordan man kan lægge en mindfulnessstrategi. Dette gøres ved at visualisere og udvikle de "mentale muskler" og dyrke medfølelse. Hvis man har lyst, kan man også træne evnen til at føle sig som en del af noget større end en selv. Det beskrives også, hvordan man stopper negative tanker, hvis de kører rundt med en. Sidste kapitel handler om "omsorgsgivende" meditationer, som går i dybden med, hvordan man finder trøst og lindring, hvis man har uopfyldte behov eller føler smerte og lidelse. Efter hvert kapitel er en kort opsummering.

Mindfulness er oppe i tiden, og der er mange bøger om emnet senest Mindfulness : lær det med lethed, 2011. Den foreliggende ligner mange af de andre bøger om mindfulness med samme indhold, dog er fokus på dem, der ikke har lang tid til længere meditationer.

Nem vejledning og en god oversættelse, hvor teksten er let at læse og med et lidt andet fokus.


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 3 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 3 (2012)