Bøger / faglitteratur / vejledninger

Mindfulness : manual til træning i bevidst nærvær


Beskrivelse


Mindfulness betyder at være opmærksom på en bevidst måde i det aktuelle øjeblik uden at dømme. En stor del af tiden bliver vi styret af den strøm af automatiske tanker, der konstant går gennem vores hoveder. Vi kommer til at identificere os med tankerne, vi vurderer os selv, sammenligner os med andre og kan styres af tanker om usikkerhed og ængstelighed. Når vi gennem mindfulness trænes i at være opmærksomme på en åben måde og give slip på vores tilbøjelighed til at bedømme og evaluere, kan vi give slip på at være fastlåste af ubevidste automatiske tanker. Bogens første del er en præsentation af de grundlæggende tanker bag mindfulness og de overordnede principper for træningen, mens anden del indeholder et helt konkret træningsprogram bestående af 8 sessioner. I bogens tredje del videregiver forfatteren erfaringer omkring de forskellige dagligdagssituationer, hvori mindfulness kan anvendes, og forslag til, hvordan man kan fastholde træningen. Bogens fjerde del henvender sig primært til dem, der vil anvende mindfulness professionelt. Morten Sveistrup Hecksher er autoriseret psykolog, godkendt specialist i psykoterapi og supervisor i psykoterapi. Han er stifter og indehaver af KognitivGruppen, som bl.a. tilbyder kognitiv behandling og kurser i mindfulness for såvel klienter som professionelle behandlere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2010

af

af

Katja Larsen

d. 3. maj 2010

En bog til alle der ønsker at træne mindfulness samt professionelle.

Mindfulness handler om at være opmærksom på en bevidst måde i det aktuelle øjeblik uden at dømme. Der gives en præsentation af de grundlæggende tanker bag mindfulness samt et træningsprogram bestående af 8 sessioner med øvelser og meditationer. Der er gives desuden et indblik i den teoretiske og empiriske baggrund for mindfulness som primært henvender sig til professionelle behandlere. Forfatterne arbejder alle med mindfulness. Mindfulness er en selvhjælpsbog skrevet så de fleste kan få noget ud af øvelserne. Indeholder en fyldig litteraturliste til videre læsning.

Af andre bøger om mindfulness kan nævnes Mindfulness i hverdagen fra 2008. Mindfulness bidrager med nyt ved at have et afsnit der henvender sig til professionelle.

En udmærket selvhjælpsbog om mindfulness, som er et hot emne. Der er gode øvelser og indholdet er tilgængeligt for de fleste. Denne bogs store force er, at læseren der ønsker at træne mindfulness kan få noget ud af den samtidig med at den professionelle får inspiration og viden om emnet.


Ugeskrift for læger

Årg. 173, nr. 26/27/28/29/30/31/32 (2011)

af

af

Alice Rasmussen

Årg. 173, nr. 26/27/28/29/30/31/32 (2011)


Sind bladet

Årg. 39, nr. 5 (2010)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 39, nr. 5 (2010)