Bøger / faglitteratur

Mindfulness : lær det med lethed


Beskrivelse


Om brugen af mindfulness som redskab og metode til indre balance og lykkefølelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2011

af

af

Grethe Lorentzen

d. 19. sep. 2011

Denne fine lille bog om bevidst nærvær som redskab og metode til indre balance og lykkefølelse er især velegnet til nybegyndere i mindfulness praksis, men henvender sig til alle, der med en kort introduktion og to grundmeditationer vil holde en praksis vedlige.

Lise Baltzer er uddannet instruktør i mindfuldness, og dette er hendes første udgivelse om mindfulness. Hun forklarer i et mundret og enkelt sprog tankerne bag mindfulness, som ligger i forlængelse af de tanker om "sindets tyranni" og den lidelse der udspringer af identifikation med det ego-baserede sind Eckhart Tolle gør rede for i klassikeren Nuets kraft. Det handler om bevidst nærvær og vejene dertil som metode til ikke-identifikation med tanker, følelser og det begærlige sind. LB anviser to meditationer som redskab i mindfulness: en enkel åndedrætsmeditation og en forvandlende, iagttagende meditation.

Blandt det væld af bøger om mindfulness, der er udkommet kan nævnes følgende nyere Mindfulness, 2011, Meditation for begyndere : seks guidede mindfulness-meditationer, 2010, Mindfulness : manual til træning i bevidst nærvær, 2010 og Mindfulness i din hverdag : vejen til bevidst nærvær, 2009.

God bog i udøvelse af mindfulness ved hjælp af to simple meditationer til en daglig praksis for begyndere og i øvrigt alle, der allerede kender praksis i mindfulness.