Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Mindre end en kilometer væk


Beskrivelse


Udgivet i anledning af Sarah Engells 10-års jubilæum som forfatter.

Noveller. Otte noveller for unge om flygtninge, psykisk syge, jalousi og selvværd.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 8. nov. 2019

Noveller for unge om børn og unge i svære situationer. Barske historier om flygtninge og psykisk syge, samt almindelige problemer med følelser som jalousi og selvværd. Til drenge og piger fra 14 år.

En samling med otte noveller, hvoraf fem er udgivet tidligere og tre er skrevet til denne samling. Der er historier om Lilly, der er på date og skal holde facaden. Om Hussein, der er krigsflygtning, bor på asylcenter og savner broderen Amir. Om 19-årige Cecilia og hendes jalousi overfor kæresten Matti, der er bartender. Om Lukas, der er psykisk syg og ser og hører rotter. Om en skilsmisse, hvor to søstre bliver adskilt. Om en indespærret pige, der leger med mor og hører sang i risten. Om to børn på et flygtningeskib. Og om 17-årige Tobias, der ligger lam på sygehuset og får pligtbesøg af pigen Julie. Samlingen er lavet i anledning af forfatterens 10-års jubilæum.

Fællesnævneren for novellerne er forfatteren og hendes særlige skrivestil. Sarah Engell har som altid noget på hjerte - hun skriver historier der vil noget. Sproget er fængslende og altopslugende. Hun er en mester til det usagte og det underspillede. Historierne er en god blanding af hverdag for alle unge og barske emner.

Korte historier for unge er populære, både novellesamlinger som fx PanikBrunHader, hader ikke og Brun og "Carlsens billednoveller", fx Hader, hader ikkeKorte historier for unge er populære, både novellesamlinger som fx Panik og og "Carlsens billednoveller", fx Hader, hader ikkeKorte historier for unge er populære, både novellesamlinger som fx Panik og Brun og "Carlsens billednoveller", fx .


litteratursiden.dk

d. 15. dec. 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 15. dec. 2019

Otte noveller om det svære ungdomsliv fra en af dansk ungdomslitteraturs skarpeste stemmer. Flot udgivelse i anledning af forfatterens 10-års jubilæum. Novellesamlingens otte noveller tegner en fin li...


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 2 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 2 (2020)