Bøger / faglitteratur

Mindsetbaseret undervisning : fra præstationskultur til læringskultur


Beskrivelse


Bogen giver forslag til, hvordan man kan arbejde met et udviklende mindset, og viser, hvad man som underviser kan gøre for at hjælpe forskellige elevtyper til at udfolde deres potentiale i folkeskolen, gymnasieskolen, på erhvervsskoler, universiteter og lignende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. feb. 2016

Indføring i den mindsetbaserede undervisning, som hjælper børn og unge med at udvikle sig og se potentialer i stedet for begrænsninger. Relevant for især undervisere gennem hele uddannelsesforløbet, men også for alle andre, som ønsker at udvikle børn og unges mindset positivt.

Bogen introducerer læseren for den mindsetbaserede undervisning med udgangspunkt i Carol Dwecks forskning tilpasset den danske skoleverden. Teorierne suppleres med cases og eksempler samt forskellige øvelser med udgangspunkt i teorierne.

Det er en hurtigt læst og positiv udgivelse med mange gode eksempler og øvelser. En bog som næsten læser sig selv. Bogen tager sit udgangspunkt i gymnasieverdenen, men teorierne og tankerne bag kan nemt overføres til andre uddannelsessteder.

Mindset-teorierne, som denne bog tager sit udspring i, baserer sig på psykologiprofessor Carol Dwecks forskning. Det vil derfor være oplagt også at læse bøger skrevet af Dweck, som eksempelvis Du er hvad du tænkerSynlig læring - for lærere. Det vil desuden give god mening at læse Hatties Synlig læring - for lærere i forlængelse af denne udgivelseMindset-teorierne, som denne bog tager sit udspring i, baserer sig på psykologiprofessor Carol Dwecks forskning. Det vil derfor være oplagt også at læse bøger skrevet af Dweck, som eksempelvis Du er hvad du tænker. Det vil desuden give god mening at læse Hatties i forlængelse af denne udgivelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. maj 2016

af

af

Helge Christiansen

d. 9. maj 2016