Bøger / faglitteratur

Mindsight : ny videnskab om personlig transformation


Beskrivelse


Om hjernen og dens plasticitet og vejen til integration af sind, følelser og relationer, med baggrund i neurobiologiens fremskridt inden for formning af den voksne hjerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 24. okt. 2016

Om hjernen og dens plasticitet, og vejen til integration af sind, følelser og relationer. Til læsere, som er interesserede i neurobiologiens fremskridt indenfor formning af den voksne hjerne.

"Mindsight" er kendt som mentalisering, evnen til at observere egne følelser og tanker objektivt, og evnen til at leve sig ind i andres følelsesliv. Daniel Siegel fortæller, med udgangspunkt i klienthistorier, om hvordan denne evne kan være beskadiget, og hvordan den kan genoptrænes ved hjælp af opmærksomhedsøvelser. Han fortæller sideløbende om hjernen og dens plasticitet, og om hvordan man kan påvirke de neurale netværk i hjernen. DS er professor i psykiatri og leder af Mindsight Institute.

En af de væsentligste lektier af neurovidenskab er, siger DS, at evnen til at rette opmærksomheden bestemte steder hen, også rummer evnen til at forme hjernens struktur. DS illustrerer her hvordan mindfulness-teknikker kan anvendes til at målrette og styrke opmærksomheden, så følelser og sansninger kan opleves med mere klarhed og ro. Bogen er teksttung med mange detaljer om behandling af klienter og om hjernens struktur og funktioner. Den henvender sig derfor først og fremmest til de teoretisk interesserede.

Siegels første bog på dansk er Sindets tilblivelse og udviklingMentaliseringsbogen. Mentaliseringsbogen er en bog om indlevelse i eget og andres sind til alle interesserede, og især til forældre med småbørnSiegels første bog på dansk er Sindets tilblivelse og udvikling. er en bog om indlevelse i eget og andres sind til alle interesserede, og især til forældre med småbørn.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 54, nr. 3 (2017)

af

af

Henning Strand

Årg. 54, nr. 3 (2017)