Bøger / faglitteratur til børn / barndomserindringer

Mine 9 liv


Beskrivelse


Lykke May (f. 1982) beretter i tekst og billeder om barndommen, og om hektisk luksusliv, vilde fester med Hollywood stjerner og en lang række kærester i forbindelse med karrieren som international topmodel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 23. okt. 2008

Bogen vil appellere til unge piger med modeldrømme eller bare med interesse for den glamourøse modelverden.

Topmodellen Lykke May, der blev opdaget af et modelbureau som 13-årig og indledte en kometkarriere i den internationale modelverden som kun 14-årig, fortæller her, med hjælp fra journalisten Karin Heurlin, løst og fast om sit eventyrlige liv. Teksten ledsages af fotos af Lykke May som barn og som flot model. I et dagligdags, letløbende sprog giver hun et indtryk af en barndom præget af en kærlig, nærværende mor, og en far der tidligt svigter familien. Meget tidligt må hun stå på egne ben i New York, hvor en ny tilværelse indledes præget af et hektisk luksusliv, vilde fester med Hollywood stjerner og en lang række kærester. Hun fremstår som en sej pige, der ikke lader sig slå ud af uheld, og heller ikke en alvorlig bilulykke får lov at ødelægge hendes karriere. Lykke May er en af de heldige, og derfor er der ikke megen fokus på modelbranchens bagside. Beretningen er ikke præget af den store selvransagelse, men så længe Lykke May er kendt, vil hendes livshistorie være interessant for målgruppen.

Oliver Bjerrehuus' Oliver uden filter, 2004 giver en mandlig fotomodels oplevelse af den glamourøse, men benhårde modelverden.

Dagsaktuel livshistorie, der let læst og umiddelbar i en episodisk stil giver et indtryk af det hæsblæsende liv blandt de rige og berømte, og bringer den unge læser lidt ind på livet af en dansk topmodel.