Bøger / faglitteratur / opskrifter

Mine favoritter


Beskrivelse


Gorm Wiswehs egne, fantasifulde favoritretter, og inspiration og værktøjer til at udvikle geniale pizzaer og andre nye retter. Om pizzabagning og om teknikken bag en "gourmetpizza".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Kent Skov

d. 30. okt. 2015

Eminent kogebog udelukkende om pizzabagning og om teknikken bag en "gourmetpizza". For alle inkarnerede pizzakokke - amatører som professionelle.

Kogebog med opskrifter på pizzaer. Den danske pizzakok og restaurantejer Gorm Wisweh giver i sin nye bog en grundig introduktion til de forskellige typer pizzaer med fokus på de romerske og napolitanske udgaver. Den amerikanske udgave "Deep pan" medregnes ikke af GW. Han har selv arbejdet i det italienske og opererer med begrebet gourmetpizza. GW giver indledningsvis en grundig introduktion til de forskellige italienske meltyper og de teknikker og gode fif, inkl. opskriften på den særlige surdej, der giver den bedste bund. Desuden er der opskrifter til de forskellige grunddeje af både fin- og grovmel - og en enkelt glutenfri. Derefter afsnit om de rigtige tomatsovse og mozzarellaoste og hovedafsnittet med opskrifter på både traditionelle og utraditionelle pizzaer inkl. enkelte dessertpizzaer.

Stilen er uhøjtidelig og sjov. GW er kompromisløs - især omkring kvaliteten af råvarerne, men mere løssluppen hvad angår sammensætning af ingredienser. Det er en fremragende pizzakogebog, som man får stor lyst til at kaste sig ud i at afprøve.

Pizzaopskrifter indgår i en række italienske kogebøger og nogle enkeltudgivelser, bl.a. GWs tidligere bog .