Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mine italienske køkkener


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2008

af

af

Kent Skov

d. 25. sep. 2008

Gedigen og overskuelig kogebog. En del af retterne er således også repræsenteret i andre lignende kogebøger. Bogen er bredt anvendelig, men søger man noget nyt eller det mere specielle italienske køkken, er der andre aktuelle titler at vælge imellem.

Den italienske kogebog her er resultatet af AH og hans families et år lange ophold tæt på den italienske del af familien på Sardinien. Her har han samlet ideer til opskrifterne, men bogen er, som titlen siger, ikke en bog om det sardiske køkken. AH medtager traditionelle yndlingsretter fra flere regioner. Der er tale om en allround kogebog med retter fra hele det italienske måltid. Af kendte hovedretter kan nævnes ossobuco, lasagne, saltimbocca m.fl. Men der er også enkelte opskrifter på retter med kanin, hare og vildsvin - kødtyper, der også vinder mere frem herhjemme. Det gælder også både antipasti og forretter med brødcrostini og fritterede grøntsager samt desserter som is, tiramisu og panna cotta. Alt er tilberedt enkelt og på den rigtige, velsmagende måde - ikke mindst mht. konsistens og krydring. Opskrifterne er lette og enkle at gå til, og der er særlige afsnit om nogle specialiteter som sardisk ost, brød, charcuteri og likører.

AH har også sammen med broren Thomas H. udgivet Ikke altid pizza og Brødrene Harders italienske køkken. Sammen med Claus Meyer har han også udgivet Eddike.

Gedigen og overskuelig italiensk kogebog med et udvalg af både klassiske og regionale retter fra hele det italienske køkken.


Berlingske tidende

d. 7. dec. 2008

af

af

Søren Frank

d. 7. dec. 2008