Bøger / faglitteratur til børn

Minecraft


Beskrivelse


Om den svenske spilvirksomhed Mojang, og folkene bag firmaet, der udviklede computerspillene Minecraft og Angry Birds fra en privat hjemmeside til en verdensompændende succes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 29. jan. 2016

En fagbog om virksomheden Mojang, og folkene bag firmaet, der udviklede Minecraft og Angry Birds. Bogen fortæller om brandet Minecraft, firmaets voksende værdi og fremtiden. Bogen er for interesserede børn og unge på 12-16 år og voksne.

Der er 13 opslag og kapitler der i oversigtsform fortæller om den spæde start i 2011, firmaet Mojang og vejen frem til Microsofts opkøb i 2014. Der fortælles om brands. Minecraft-brandet og dets opbygning beskrives. Platforme til spillet er vigtigt for succesen, fx at det kan spilles på mobile platforme, som man have med i lommen, udover fx PC og XBOX mv. Der fortælles også lidt om firmaets anden succes Angry Birds, som også blev til bøger med historier, mens bøgerne om Minecraft udelukkende er håndbøger til spillerne. Til slut fortælles om merchandise-salg, YouTubes betydning og fremtiden, som en del af Microsoft. Der er ordliste, bogliste og internetadresser. Bogen er illustreret med farvefotos i forskellige størrelser.

Bogen kan bruges til opgaveskrivning og vil interessere fans af spillet Minecraft, og giver også en aktuel indgang til et kig bag et af vor tids store spilbrands og deres økonomiske succes med mange spillere og følgere.

Der findes en omfattende og grundig bog især om skaberen Markus "Notch" Persson: Minecraft. Den er for fans og opgaveskrivere fra 14 år og voksne, men den er fra 2013, og behandler ikke fusionen med Microsoft i 2014.