Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Minecraft : guide til fortryllelse & eliksirer


Beskrivelse


Om fremstilling og brug af fortryllelser til det udstyr og de eliksirer, der er livsvigtige for spilleren i Minecraft.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Martin W Hansen

d. 1. feb. 2017

Den officielle håndbog med den samlede viden om at klare sig i Minecraft-spillet, fra den hemmelige gruppe der kalder sig "Overleverne". For alle fra 8-9 år og opefter, der vil lære flere taktikker til Minecraft-spillet.

Denne bog er en gennemgang af avancerede taktikker til "MinecraftMinecraft"-spillet. Bogen er opdelt i kapitler om våben, design af base og dens forsvar, samt taktikker mod alle spillets fjender. Bogen er skrevet af Stephanie Milton som også har lavet og (Kamphåndbogen) og illustreret af Joe McLaren. Bogen indledes med gode råd til net-sikkerhed fra forfatterens side og afsluttes med en udfordring, som man anbefales at finde et helt hold til at udføreDenne bog er en gennemgang af avancerede taktikker til ""-spillet. Bogen er opdelt i kapitler om våben, design af base og dens forsvar, samt taktikker mod alle spillets fjender. Bogen er skrevet af Stephanie Milton som også har lavet og (Kamphåndbogen) og illustreret af Joe McLaren. Bogen indledes med gode råd til net-sikkerhed fra forfatterens side og afsluttes med en udfordring, som man anbefales at finde et helt hold til at udføre.

Bogen er i et lille format, som er let at tage med sig, den er skrevet i en type, som aldrig fremstår "gnidret" eller svær at læse. Det er en ret lækker bog, som præsenterer nogle gode taktikker som først og fremmest fokuserer på kamp og overlevelse i spillet og den vil kunne bruges af både begyndere og veteraner.

Andre titler som kan anbefales til Minecraft-spillerne er Fantastiske bygninger - byg og konstruer med MinecraftMinecraft af Kirsten Kearney og Minecraft af Matthew NeedlerAndre titler som kan anbefales til -spillerne er Fantastiske bygninger - byg og konstruer med af Kirsten Kearney og af Matthew Needler.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 12. juni 2017

2 officielle guider til hvordan man kommer i gang med minecraft og hvordan man laver byggeprojekter inspireret af virkeligheden fx møbler og træer samt større sammenhængende byggerier. Fra 9 år.

"Guide til kreative konstruktioner" indeholder tre afsnit: planlægning, udsmykning og indretning, samt så skal der bygges! Gennem vejledning til god opstart, praktisk hjælp til byggeri og idéer til udsmykning, inspirerer bogen til kreative konstruktioner, som får et personligt præg. "Guide til udforskning" er en begynderguide og indeholder disse tre afsnit: Minecraft-landskabet, væsner, samt overlevelse. Bogen indledes med teknisk hjælp og en symboloversigt. Minecraft-landskabet giver overblik over de fysiske rammer. I afsnittet om væsner lærer man om forskellen mellem passive, neutrale og fjendtlige væsner, hvordan man bekæmper dem og hvad de efterlader. Sidste afsnit fortæller om spiltypen "overlevelse" med opstartstrin til at komme i gang. Begge bøger har supplerende tekstbokse med ekstra info fra Mojangs udviklere, og mange illustrationer.

Det er gode guider, som både er for nybegynderen og kan inspirere let øvede spillere. Tegningerne med tilhørende vejledninger er på et virkelig højt niveau og meget grundige.

Ligner MinecraftFantastiske bygninger - byg og konstruer med Minecraft men opsætningen med små tegninger og god vejledning er bedre i disse bøger. Yderligere byggeidéer for de større børn kan ses i Fantastiske bygninger - byg og konstruer med Ligner Minecraft men opsætningen med små tegninger og god vejledning er bedre i disse bøger. Yderligere byggeidéer for de større børn kan ses i .


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 19. juni 2014

Henvender sig til fans af spillet, eller til nye spillere der gerne vil have lidt starthjælp. Kan selvlæses fra ca. 7-8 år og opefter. Forside med den ikoniske kraftigt pixelerede grafik vil tiltrække målgruppen.

Da dette er en udtalelse på to forskellige håndbøger om Minecraft er det på sin plads at pointere, at de to bøger, udover at have meget forskellige emnemæssigt fokus, desuden er skrevet af to forskellige forfattere. Minecraft : begynderens håndbog er skrevet af Stephanie Milton, der godt nok ikke er en stor Minecraft spiller selv, men derimod har flere aktivitetsbøger og spilgennemgange bag sig. Hun opbygger bogen godt, og gør det let at gå til for den uøvede Minecraft-spiller. Minecraft : håndbog om rødsten er derimod skrevet af Nick Farwell, som er en ivrig Minecrafter med en velbesøgt Youtube-kanal om emnet. Hans bog er på et væsentligt højere niveau end Miltons, og man kan sige de dermed supplerer hinanden godt. Begge titler er rigt illustreret med screenshots fra spillet, og er meget atmosfæriske og lækre at se på.

Vi ser ikke ofte denne type spil-guides i dansk oversættelse. Den sidste jeg kunne komme i tanke om var Master Eons officielle guide til Skylander universet, 2012, men den indeholdt ikke nær så megen reel spilhjælp som nærværende titel.

Et par aldeles fantastiske bøger der vil begejstre alle der interesserer sig for Minecraft spillet.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 7. okt. 2014

En par grundige og flotte bøger med masser af tips og tricks til "Minecraft"-spillet. Bøgerne i denne serie kan bruges af alle Minecraftspillere fra 9 år og opefter.

Bøgerne hjælper spillere af "Minecraft" til at blive bedre, eller starte vildere byggeprojekter op og udfordre sig selv. I "Minecraft : kamphåndbogen" kan man lære at bygge våben og rustninger til sin figur, og der er et kapitel om de forskellige monstres styrker og svagheder. I "Minecraft : byggehåndbogen" kan man få hjælp til sine større byggeprojekter såsom rutsjebaner, piratskibe og middelalderborge.

Bøgerne i serien er som regel skrevet af forskellige forfattere, men er ofte meget ens i deres sprog og lette at forstå. Det er et par flotte bøger med masser af billeder der viser de mange forskellige ting som kan fremstilles i "Minecraft".

De nye bøger her ligner og understøtter de tidligere bind MinecraftMinecraft (begynderens håndbog) og (håndbog om rødsten) godtDe nye bøger her ligner og understøtter de tidligere bind (begynderens håndbog) og (håndbog om rødsten) godt.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2017

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 30. okt. 2017

De officielle bøger til hvordan du bruger "rødsten" eller udforsker de uhyggelige verdener Nether og End i Minecraft. For børn i alderen 9-14 år, der er fans af Minecraft og gerne vil blive bedre til spillet.

To håndbøger til Minecraft. "Guide til rødsten" introducerer dig for brugen af rødstensmalm og rødstensstøv, der er Minecrafts svar på elektronik og fungerer som strømkilde i dine konstruktioner. Du lærer at lave simple kredsløb med enkle komponenter som gentagere, komparatorer eller stempler, så du til slut kan bygge mere komplicerede konstruktioner som et eliksirbryggeri, en elytra-kanon eller en elevator. I "Guide til Nether & End" lærer du hvordan du forbereder dig til en rejse til Nether eller End, der er de farligste og mest udfordrende områder i Minecraft. Du får indsigt i de mange monstre som lever her. Fra de ildsprudlende Gyslinger eller Witheren med tre hoveder og ikke mindst Enderdragen, der er Minecrafts mest dødbringende boss-mob. Du lærer også hvordan du kan indrette en base i Nether eller End. Med illustrationer og en indledning med gode råd til hvordan du færdes sikkert på nettet.

Bøgerne skriver sig ind blandt de øvrige officielle titler fra Mojang - udviklerne af Minecraft. Der er tale om et par utrolig lækre kvalitetshåndbøger, som kan inspirere både nybegynderen og den øvede Minecraft-spiller.

En anden bog om at bygge i MinecraftMinecraft kunne være . Eller , der også handler om rødstenEn anden bog om at bygge i kunne være . Eller , der også handler om rødsten.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2018

af

af

Martin W Hansen

d. 17. aug. 2018

To officielle guider til hvordan man i Minecraft-spillet bliver bedre til at lave fortryllelser og eliksirer, samt opretter og spiller PVP minispil. Fra 9 år.

"Guide til PVP minigames" indeholder som de øvrige officielle guider til Minecraft tre afsnit: kampbaserede og ikke-kampbaserede spil, samt et afsnit med tekniske forklaringer på at få forbindelse til andre spillere, karakterklasser, Realms og kommandoblokke. Bogen er tiltænkt de spillere der har mestret alt hvad hovedspillet har at tilbyde, og tørster efter udfordringer. "Guide til fortryllelse og eliksirer" er delt op i hvert sit hovedemne, som hver især dækker både fremstilling og brug af fortryllelser til ens udstyr og eliksirer der kan betyde forskellen på liv og død i spillet. Bogens sidste afsnit omhandler avanceret magi, hvor de to ting blandes, og til sidst gives en arbejdstegning til et ægte troldmandshus. Begge bøger har supplerende tekstbokse med ekstra info fra Mojangs udviklere, og mange illustrationer.

Det er to gode guider der både kan bruges af lettere øvede spillere og mestre. Illustrationerne og vejledningerne er meget grundige og synes på et virkeligt højt niveau.

Bogen kan sammenlignes med Minecraft - overlevernes hemmelighederMinecraft (Overlevernes hemmeligheder) og MinecraftBogen kan sammenlignes med - overlevernes hemmeligheder (Overlevernes hemmeligheder) og .