Bøger / faglitteratur til børn / bibelhistorier

Mini-Bibelen


EmneordAnmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2013

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 27. nov. 2013

For børn fra 4-8 år og deres forældre. Forside med flere af figurerne fra bogen samt dækkende bagsidetekst fanger lånernes opmærksomhed.

Genfortælling af 10 af Bibelens vigtigste historier. Fokus i hver af historierne er på en eller flere figurer, som barnet kan forholde sig til. Vi møder Kain og hans bror Abel, papegøjen på Noas ark, Miriam og hendes bror Moses, en måge i fortællingen om Jonas og hvalen, æselføllet Bertram i historien om julenat, museungen Maren i skibet på søen, hvor Jesus betvinger bølgerne, fåret, der blev fundet, et par egern i fortællingen om Zakæus og drengen Victor i påskehistorien. Fint udvalg af historier, med skabelsen som det første og den vigtigste fortælling om Jesus Kristus til sidst. Forfatteren er teolog, biskop over Fyns Stift og har udover en anden børnebibel også været medredaktør på Den nye aftale : Det Nye Testamente på nudansk. Annemette Bramsen har illustreret talrige skole- og børnebøger, bl.a. bøger af Malene Fenger-Grøndahl og Lene Møller. Flere af historierne er tidligere udgivet selvstændigt, fx Fåret, der blev fundet , 2010.

Der findes mange børnebibler på bibliotekerne, fx Johannes Møllehaves Børnebibelen fra samme forlag, udgivet første gang i 1996, for de lidt ældre børn.

Fin samling af 10 af Bibelens vigtigste historier med gode identifikationsmuligheder for børnene. Formatet, højde og bredde som en pixibog, gør dog at bogen vil kunne blive lidt væk på hylden med oplæsningsbøger.


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 2013

af

af

Sara Nørholm

d. 12. nov. 2013