Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Minimund


Beskrivelse


Esben og William kalder Sylvester for Minimund, fordi hans stemme lyder som et baby-egerns. En dag får Sylvester nok. Han skriver et brev og håber, at nogen vil læse det og hjælpe ham. Og kort tid efter dukker Nogen Kristiansen op med et stemmekatalog under armen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2020

af

af

Mette Balle Christensen

d. 14. apr. 2020

Esben og William kalder Sylvester for Minimund, fordi hans stemme lyder som et baby-egerns. En dag får Sylvester nok. Han skriver et brev og håber, at nogen vil læse det og komme og hjælpe ham. Og kort tid efter dukker Nogen Kristiansen op med et stemmekatalog under armen. Højtlæsning fra 6 år.

Sylvester bliver drillet i skolen af Esben og William. De kalder ham Minimund. Efter en rigtig træls skoledag beslutter Sylvester sig for at skrive et brev og bede nogen om hjælp. Sylvester skriver brevet med en blå glimmertusch og putter det i postkassen. Dagen efter dukker Nogen Kristiansen op. Han giver Sylvester tre ønsker, som han kan bruge, som han vil. Sylvester vil gerne have en ny stemme, og det kan Nogen let klare. Nogen finder sit stemmekatalog frem og tryller lidt. Vupti, så har Sylvester en ny stemme. Men er det nu også lykken? En fortælling om at stå ved den, man er.

En rigtig sjov højtlæsningsbog for både børn og voksne. Bogens tema er genkendeligt for mange børn, og den humoristiske tilgang efterlader læseren med en positiv og rar fornemmelse. Historien har alt, hvad en god højtlæsningsbog skal have - finurlige personer, et lille drys magi og et hav af sjove stemmer. Teksten er krydret med fine sort/hvid-illustrationer.

Om emnet selvværd findes fx også Pigen der krøb (Ill. Cato Thau-Jensen).


litteratursiden.dk

d. 3. juni 2020

af

af

Metteline Lykke Rasmussen

d. 3. juni 2020

Historien om en dreng, som har brug for at finde sin stemme for at sige fra overfor de dumme møgunger i klassen, er en god ide. Desværre er den blevet tynd og klichéfyldt. Sylvester fra 2.b drilles me...


Berlingske tidende

d. 12. juni 2020

af

af

Jakob Genz

d. 12. juni 2020


Weekendavisen

d. 19. juni 2020

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 19. juni 2020