Bøger / skønlitteratur / roman

Minna mangler et øvelokale


Beskrivelse


I prosalyrisk form fortæller den lille roman om en ung kvindes søgen efter selvværd og identitet. Minna bor i København, er komponist og mangler et øvelokale. Kæresten Lars har gjort det forbi og alt ser ud til at lykkes for veninderne.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2013

af

af

Anny Skov Madsen

d. 8. feb. 2013

Den lille roman, der er skrevet i en digtlignende tekst om en ung kvindes dilemmaer, kan formidles til unge og yngre voksne. Dorthe Nors er en af de markante unge danske forfattere, der let og ubesværet beskriver det moderne liv.

Minna er komponist og mangler et øvelokale. Kæresten Lars har gjort det forbi med en sms. Moderen blogger om sine pelargonier, og den perfekte søster blander sig i alt. Omkring Minna er der også veninderne, som alt ser ud til at lykkes for med deres tjekkede stil, mænd, børn og hunde. Alle har tilsyneladende travlt med deres eget. Minna føler sig som et værtsdyr af de magtfulde kvinder og sletter bl.a. Karin fra sin Facebook. Hun beslutter via gode minder om sin far og med Bergmans erindringer under armen at begive sig til Bornholm for at søge ensomhed og styrke til at vælge sin egen vej. Teksten er skrevet i enlinjede helsætninger, hvilket gør bogen let at læse. Dorte Nors f. 1970 har fået stor ros for sine bøger om sine virkelighedsnære bøger, der er skrevet med både kant og humor.

Formen er næsten den samme som i den roste kortroman Dage fra 2010. Indholdsmæssigt minder hun også om den stilsikre Stine Pilgaard: Min mor siger, 2012.

En anderledes roman, som er skrevet i en prosalyrisk stil, der fortrinsvis består af helsætninger. Det er en letlæst bog om en ung kvindes søgen efter egen identitet og insisteren på at være sig selv. Her er alvor og humor blandet sammen i en ny overraskende form, der vil tiltale unge og yngre voksne.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 3. apr. 2013

Kort, præcist og stærkt underholdende. Dorthe Nors sætter fingeren på den moderne kvinde, som forsøger at finde sin indre stemme og sin identitet. Minna er ikke en dag over fyrre. Minna er komponist....


Jyllands-posten

d. 2. mar. 2013

af

af

Erik Svendsen

d. 2. mar. 2013


Berlingske tidende

d. 16. mar. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 16. mar. 2013


Jyllands-posten

d. 10. mar. 2013

af

af

Anne Randbo Back

d. 10. mar. 2013


Information

d. 1. mar. 2013

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 1. mar. 2013


Weekendavisen

d. 1. mar. 2013

af

af

Klaus Rothstein

d. 1. mar. 2013


Standart

Årg. 27, nr. 2 (2013)

af

af

Jørgen Falkesgaard

Årg. 27, nr. 2 (2013)