Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mira elsker fredag


Beskrivelse


Det er fredag, og Mira har Naja på besøg. De planlægger en rigtig hyggelig aften med slik og talentshow i tv, men så kommer Miras mor hjem med nødder og tørret frugt i stedet for fredagsslik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2019

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 7. aug. 2019

En mor, der køber nødder og tørret frugt til fredagsslik, er bare så pinlig - især når man har en god veninde på besøg. Frilæsning for 7-9-årige.

Mira-bøgerne af forfatter Sabine Lemire og illustrator Rasmus Bregnhøi har hidtil været udgivet som tegneserier/graphic novels - se - og nu kan man så også læse om i denne letlæsningsbog, der udgives i "Læs løs"-serien. Lettal 15/lix 9. Det er fredag, og har besøg af Naja. De skal rigtig hygge sig med fredagsslik og talentshow i tv. Det er mor, der handler i dag, og hun har købt sundt slik, som viser sig at være nødder, rosiner og dadler. bliver skuffet og vred. Hvordan skal det nogensinde blive en hyggelig fredag aften, når mor synes, de skal hygge sig med nødder? Og hvordan vil s mor have det, hvis hun skal undvære sin fredagsrødvin og chipsene?.

Herlig og humoristisk hverdagsfortælling om en præ-teenager og hendes pseudo-sundhedsbevidste mor. Dilemmaet omkring fredagsslik vil helt sikkert være genkendeligt i de fleste familier, og bogen vil ikke blot egne sig til læsning i indskolingen, men også kunne bruges af læsesvage - primært piger - på mellemtrinnet.

Hvis man er glad for Mira, er det oplagt at læse tegneserierne - se fx 4. bind: Mira - #kreaklubben, #familie, #kysRosas mobil. Hvis de endnu er lidt for svære, er der andre gode veninde bøger med besværlige forældre - fx Rosas mobil om Rosa, der ikke må få en mobiltelefon for sin morHvis man er glad for Mira, er det oplagt at læse tegneserierne - se fx 4. bind: Mira - #kreaklubben, #familie, #kys. Hvis de endnu er lidt for svære, er der andre gode veninde bøger med besværlige forældre - fx om Rosa, der ikke må få en mobiltelefon for sin mor.