Bøger / skønlitteratur / roman

Mirakelbarnet : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Et tog kører af skinnerne ved Vordingborg. Flere personer omkommer. Det viser sig, at nogen har påført olie på skinnerne og sagen gribes an som en drabssag. Er der tale om terror eller noget mere bestialsk? Det er en sag for Konrad Simonsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2018

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 17. okt. 2018

Et tog kører galt og flere personer omkommer. Tilfældigt eller overlagt? Det bliver en sag for den erfarne Konrad Simonsen. Nordisk krimi med fokus på politiets opklaringsarbejde.

Et tog kører af skinnerne ved Vordingborg. Flere personer omkommer. Det viser sig, at nogen har påført olie på skinnerne og sagen gribes an som en drabssag. Konrad Simonsen, leder af Rigspolitichefens Efterforskningstjeneste, overtager sagen sammen med sit erfarne team, deriblandt hans kone. Er der tale om terror eller noget mere bestialsk? En radiovært forsvinder sporløst og snart udvikler sagen sig i retning, der truer med, at endnu flere mennesker kommer til at dø. Niende bind i serien om Konrad Simonsen, der er skrevet af søskendeparret Hammer.

Søskendeparret Hammer har skrevet en underholdende krimi, som dog taber momentum hen mod slutningen, hvor plottet udvikler sig i en utroværdig retning. Men selve opbygningen, og den fine tone hvor det hyggelige, nærmest Barnabyske, blandes med det brutale, er fin med flere effektive opklaringsscener. Jeg anbefaler ikke at man læser romanen selvstændigt da mange fine detaljer, og karakterudviklingen, vil falde til jorden. Placerer sig solidt i det store midterfelt af danske krimier.

Politiefterforskning er en klassisk del af krimigenren, som man også møder i danske serier som Adler-Olsens "Afdeling Q" og Sara Blædels serie om Louise Rick.


Politiken

d. 27. dec. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. dec. 2018


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. nov. 2018