Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mission 1 - undercover på nettet


Beskrivelse


Krimi. Sander, Aske og Paprika danner for sjov detektivbureauet APS. Inden de får set sig om, sidder de i toget på vej til Sønderjylland for at opklare en sag om dræbte får.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 26. sep. 2012

Bind 1 i ny humoristisk krimiserie for drenge og piger fra 10-13 år.

Vennerne Sander, Aske og Paprika danner lidt for sjov et detektivbureau, da de lægger en hjemmeside på nettet, hvor de tilbyder privat efterforskning. Før de ved af det, er de på vej til Sønderjylland for at opklare en sag om en flok dræbte får på en mark i Tønder. Mens vennerne bor hos Sanders bondske og lettere uhumske onkel, begynder de langsomt at opklare mysteriet om de dræbte får. Undervejs stifter de både bekendtskab med satanister, køer, og en lækker grill-fyr, det sidste til både Sanders og Askes store ærgrelse. Krimiplottet og karaktertegningen er meget traditionel. Tonen er humoristisk, og personerne er lidt karikerede. Der smøres tykt på af jydefordomme, men det er gjort med glimt i øjet, og det passer godt til genren. Historien er velskrevet, og dialogen mellem de 3 venner flyder godt. Jeg synes dog, at historie og plot mangler lidt dynamik og overraskelsesmoment for at blive rigtig spændende. Bind 2 i serien udkommer april 2013. Forfatter har skrevet mange børnebøger, fx Pinligt!-serien og Det sorte vand, 2009. Forsiden viser de 3 venner på flugt fra glubske hunde. Bagsidetekst formidler fint indholdet.

Der findes en del krimiserier for målgruppen som fx Sonne Harilds Cornelius Krut og El Jørgensens Esme og Igor. Denne lægger sig fint op af de førnævnte.

Et udmærket startskud til ny humoristisk krimiserie for krimi- og serieglade drenge og piger fra 10-13 år.