Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mission feriekys


Beskrivelse


14 årige Siri drømmer om at blive lige så populær og lækker som sin storesøster. Hun lægger en snedig plan, som skal udføres under familiens ferie på Gran Canaria. Nu vil Siri have en feriekæreste!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 31. juli 2017

14-årige Siri iværksætter sin plan for at få en feriekæreste. Men det er ikke nemt, når man både er lidt nørdet og har en toplækker storesøster. For piger mellem 11 og 13 år.

Siri er ellevild, fordi hun er blevet inviteret til fest hos den lækre Valde. Men samme aften overrasker hendes forældre med en ferie på Gran Canaria for hele familien. Modstræbende må Siri tage med sammen med sin lillebror Sigurd og storesøster Sara. For at overleve iværksætter Siri sin hemmelige misson om at forandre sig fra nørde-Siri til lækre-Siri. Allerede på flyet løber Sara med al opmærksomheden fra den lækreste dreng. Veninden Nete hjemme i Danmark sender et godt råd om, at Siri skal efterligne Sara. Men måske er det bedst bare at være sig selv og ikke kun gå efter den lækreste fyr?.

Underholdende og sød hverdagshistorie med dilemmaer, de fleste piger vil kunne genkende. Siri fortæller levende gennem hele bogen og tilføjer løbende små bemærkninger til teksten sammen med små huskelister. Den danske forfatter har udgivet masser af bøger for både børn og unge.

Forvandlingen af en nørdet pige er også fokus i den mere urealistiske Nørd på catwalkMagentas svedige sommer af Holly Smale. Som en skøn sommerferieroman om jalousi kan Echo Freers Magentas svedige sommer også anbefalesForvandlingen af en nørdet pige er også fokus i den mere urealistiske Nørd på catwalk af Holly Smale. Som en skøn sommerferieroman om jalousi kan Echo Freers også anbefales.


Weekendavisen

d. 6. juli 2018

af

af

Emil Blichfeldt

d. 6. juli 2018