Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mission kærlighedskys


Beskrivelse


Kender du det, med at man får sagt alt det forkerte samtidig med at man falder over hvad som helst? Det kaldes forelskelse og 14-årige Siri er verdensmester i at ødelægge alt håb om, at Victor også bliver forelsket i hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 10. sep. 2018

Kender du det, med at man får sagt alt det forkerte samtidig med at man falder over hvad som helst? Det kaldes forelskelse og 14-årige Siri er verdensmester i at ødelægge alt håb om, at Victor også bliver forelsket i hende. Tragikomisk roman for piger mellem 11 og 13 år.

Siri er vild med Victor, som hun har mødt under en ferie på Gran Canaria. Men da han vil kysse hende farvel i lufthavnen, bliver hun så nervøs, at hun får ødelagt det hele. Siri kan ikke engang få sig til at tale med ham, hverken i telefon eller når de mødes. Siris bedste veninde, Nete, er begyndt at hænge ud med den drengehungrende Amalie og Siris gamle flamme, Valde, er blevet vild med Nete. Det hele er blevet noget rod. Nete skal øve sig i at sige fra. Og Siri skal øve sig i at få sagt dét, hun virkelig mener: Nemlig at hun er smaskhamrende forelsket i Victor.

Sjove forvekslinger og masser af pinlige optrin sætter rammen for Siris skøre oplevelser, som startede i 1. del. Mission feriekys. Her er de gode råd om den første forelskelse pakket godt ind, men vil alligevel være genkendelige for betweenagers, der oplever deres egen første forelskelse. Teksten er fint krydret med Siris egne små tegninger og noter.

Pigerne kender sikkert allerede "Nikkis dagbog"-serien af Rachel Renée Russell. Her har især 6. bind Nikkis dagbog - historier fra en ik' specielt henrykt hjerteknuser fokus på den pinlige første forelskelse.